מאמרים

נתחי הבשר שתמיד כדאי להחזיק בבית

כשהמקפיא מלא בבשרים איכותיים, אפשר להיות רגועים - הם יכולים להחזיק מעמד לפחות כמה חודשים, זה נוח, זמין וחוסך ביקור מיותר בסופר. אז אילו נתחים כדאי לשמור בפריזר באופן קבוע? תקשיבו למומחה

mako אוכל טוב | | 31 בינואר 2021

שלושה סגרים צברנו במהלך השנה האחרונה, ובכל פעם מזכירים לנו מחדש שאין צורך לאגור מחסנים של מזון בבית. אבל לנוכח כל מה שקורה בעולם, אנחנו עדיין מרגישים שאנחנו מעדיפים ללכת על הצד הבטוח, ולוודא שתמיד יש במזווה מצרכים כמו אורז ופסטה, וגם כמה נתחים טובים של בשר במקפיא. כשמצטיידים מראש במצרכי מזון כאלה, אפשר להחליט בכל רגע נתון להכין כל סוג ארוחה שמתחשק.

הפעם החלטנו להתמקד בבשרים – כאלה שתמיד טוב להחזיק לשעת הצורך. שמואל ישראלוף, מנהל מעדניות הבשר הטרי ברמי לוי, ממליץ על 5 נתחים שכל חובב בשר חייב להחזיק במקפיא:

אסאדו

בשנים האחרונות, האסאדו תפס תאוצה אדירה בישראל. הוא אומנם מכיל לא מעט אחוזי שומן, אבל זה כנראה מה שהופך אותו לנימוח ולעסיסי במיוחד. אפשר להכין ממנו תבשילים או לחלופין להעשיר באמצעותו תבשילים שמכילים בשר פחות שמן – כמו גולאש או חמין. מתאים גם לצלייה על הגריל.

 

צלי כתף מספר 5

מדובר בנתח פופולרי מאוד, שמתאים מאוד לתבשילי קדרה, לחמין וגם להכנת רוסטביף עסיסי בתנור, אבל הוא לא פחות מומלץ גם לצלייה קצרה.

 

צלי כתף מספר 4

נתח רזה יחסית, מצוין לטחינה ולהכנת מגוון מאכלים כמו קציצות, מוסקה ופלפל ממולא.

אוסובוקו

את האוסובוקו ניתן להקפיא כיחידה אחת ביחד עם מח העצם שבו. הוא אומנם שמן יחסית אבל מכיל פחות שומן מהאסאדו. מעולה להכנת מרקים ותבשילים.

כך תכינו המבורגר שף מפנק לכל המשפחה>>

שפיץ צ’אך

מדובר בנתח המעוטר ברקמת שומן עדינה. הוא רך במיוחד ומתאים מאוד להכנת סטייקים – במחבת או על הגריל.

טיפים לעבודה עם בשר קפוא:

  1. מומלץ להפשיר את הבשר במקרר ולא על השיש. הפשרה מחוץ למקרר מאפשרת לחיידקים להתרבות על הבשר. ככל שהוא שוהה בטמפרטורת החדר זמן רב יותר – כך הוא עלול לצבור יותר חיידקים.
  2. נקו היטב את סביבת העבודה לאחר ההתעסקות עם הבשר. חטאו את הכיור, את השיש ואת קרש החיתוך.
  3. לפני ההקפאה ודאו שמצוין על גבי הנתח תאריך הקפאה. באופן כללי, רצוי להשתמש בבשר שהוקפא עד חצי שנה לכל היותר מרגע ההקפאה.
  4. הקפיאו את הבשר סמוך ככל שניתן למועד הרכישה. כך תוודאו שהבשר נשמר במצב טרי גם בעת הפשרתו.
  5. אל תבשלו בשר לפני שהפשרתם אותו לחלוטין. הפשרה ראויה תבטיח בשר במרקם אחיד וטעים.

 

קטגוריות
מאמרים

אולי יעניין אותך

הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל