מאמרים

חומוס ישראלי מאת ליאור קוקה

ליאור קוקה עם כמה מילים על חומוס

ramile | דיאטנית | 20 באפריל 2021

חומוס!

המילה הראשונה שכל הישראלים אומרים בחו״ל ומתגאים.

בשבילי חומוס זה אחלה פתרון לארוחת צהריים ,

זה סלט שנמצא אצלנו בכל ארוחה משפחתית ויותר מהכל זה זכרון ילדות הכי טוב שיש לי!

הרי מי לא חגג יומולדת בשנות התשעים וכיבד את המוזמנים ברבעי פיתה מרוחים בחומוס ומלפפון חמוץ?

אז לזכר הימים החלטתי לשדרג זכרון ילדות אהוב

ולהכין מתכון מושלם לארוחת צהריים קלילה ובמינימום זמן!

מוכנים?

—————————————————————————————————-

לחם ממולא חומוס ובשר:

מצרכים:

ממרח חומוס לפיתה של המותג ״רמי לוי שיווק השקמה״

כיכר לחם אחיד שלם (לא פרוס)

שמן זית

חצי קילו בשר טחון

3 בצלים לבנים גדולים

מלח

פלפל שחור גרוס

צרור כוסברה קצוצה

2 עגבניות בשלות

 

במחבת רחבה מטגנים את הבצלים עם שמן זית ופלפל שחור עד להזהבה.

מוסיפים עגבניות שחתכנו לריבועים קטנים ומערבבים.

מוסיפים את הבשר הטחון, ״מפוררים״ אותו בעזרת מזלג ומטגנים אותו כמה דק׳ עד שמוכן.

מוסיפים מלח ואת הכוסברה.

מערבבים טוב טוב ומעבירים למסננת (אפשר מסננת של פסטה) על מנת שכל הנוזלים ירדו ולא ירטיבו את הלחם.

 

ביינתיים עד שהבשר יגיר נוזלים ויתקרר מעט

מחממים תנור ל-200 מעלות.

לוקחים כיכר לחם וחותכים את הקצה

(שמרו אותו בצד ביינתיים)

מרוקנים את תוכן הכיכר (כל ״הלבן״ של הלחם)

ומורחים את כל החלק הפנימי בחומוס לפיתה!!

שכבה יפה ועבה מכל צדדיו הפנימיים.

מתחילים למלא את הלחם בבשר שהתקרר

ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

סוגרים את הכיכר עם הקצה שחתכנו בהתחלה.

מורחים בשמן זית טוב טוב את כל הלחם מבחוץ

שיהיה קריספי וטעים.

מכניסים לאפיה בתנור שחיממנו מראש

בערך 15 דק

עד שהלחם הופך לקריספי והבשר והחומוס מתחממים והופכים לחיבור המושלם.

 

פורסים בעזרת סכין מסור פרוסות יפות

ומגישים עם סלט קטן בצד וכמובן כף חומוס שלא יחסר!

קטגוריות
מאמרים

אולי יעניין אותך

הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל