סמבוסק תפוח אדמה ותירס | שירי דרור

לכל הילדים/ות נשארים בבית הגיע הזמן ... להפשיל שרוולים ולהכנס למטבח ולהכין בצק שמרים עם מילוי ממש טעים כל הילדים בדר"כ אוהבים

שירי דרור
50 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים

מצרכים למילוי תפ”א ותירס:

 

  • 2 תפ”א בינוניים מבושלים ( ניתן לקלף את התפ”א ולחתוך לקוביות קטנות מזרז זמן הבישול )
  • 6 כפות תירס קופסת שימורים
  • חצי כפית מלח שטוחה

 

מצרכים לבצק:

  • כוס וחצי קמח לבן מנופה
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר לבן
  • חצי כוס מים פושרים +3 כפות מים פושרים
  • ביצה גודל M
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף שמן זית
אופן הכנה למילוי תפ"א ותירס:
  • 1.לוקחים תפ"א שוטפים היטב את הקליפה , מקלפים את תפ"א ,
  • 2.לאחר מכן שוטפים שוב את תפוח האדמה
  • 3.חותכים את התפ"א לקוביות קטנות עד שהם רכים מעבירים למסננת בזהירות רבה
  • 4.מצננים את קוביות תפ"א לאחר מכן מעבירים לקערה מוסיפים את גרגרי תירס מתבלים מלח מערבבים היטב .
  • 5.מניחים במקרר עם ניילון נצמד
אופן הכנה לבצק שמרים:
  • 1.יש לחמם תנור מראש לחום 250 מעלות במשך כ-חצי שעה .
  • 2.בקערה בינונית שמים את הקמח לבן מנופה , שמרים יבשים , סוכר לבן מוסיפים את את המים הפושרים , הביצה , מערבבים עם כף עץ עד ליצירת בצק
  • 3.מרטיבים קלות את הבצק ע"מ שלא יהיה קרום בזמן ההתפחה ומכסים בניילון נצמד
  • 4.מתפיחים את הבצק כשעתיים -שעתיים וחצי
  • 5.לאחר מכן מוסיפים שמן חמניות , שמן זית לשים את הבצק כ-5 דק' אם הוא דביק מוסיפים קמח לבן מנופה
  • 6.מחלקים את הבצק ל -6 כדורים משטחים כל כדור על נייר אפייה מקומח שמים את המילוי מורחים מסביב ביצה טרופה מהדקים היטב את הסמבוסק (יוצרים צורת סהר )
  • 7.מניחים את הסמבוסק על תבנית עם נייר אפייה מורחים ביצה טרופה מניחים להתפחה במשך חצי שעה חוזרים על הפעולה ומפזרים שומשום ,קצח ,זעתר
  • 8.אופים בחום 210 מעלות - עד שהסמבוסק בצבע זהוב , בערך 12-15 דק' זמן אפייה
טיפים:
  • 1.ניתן למרוח טיפה רוטב פיצה מוכן וגבינה צהובה מגורדת וזיתים ירוקים/שחורים מגולענים
  • 2.ניתן להכין מילוי עם מנגולד ,תרד מאודה עם אורגנו יבש /עלי אורגנו , טימין , בצל ירוק ,שמיר ,ופיטרוזליה יש לטחון היטב את הירקות עם מלח ולפזר גבינה בולגרית מגורדת וגבינת גאודה על המילוי
  • 3.ניתן להכין מילוי לילדים עם תפ"א להכין פירה להוסיף אפונה , ברוקולי מבושל ולתבל במלח
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל