מופלטה

סעודת ליל הסדר וארוחות השאריות שלה לאורך כל חול המועד כבר מאחורינו לכבוד חג המימונה הכנתי מאכל שבלעדיו אין מימונה המופלטה המתכון שלפניכם כולל שידרוג חלבה ,תמרים דבש , סילאן , אגוזי מלך ריבת תפוזים ומנדרינות ביתית שישאירו טעם מתוק לכל השנה

שירי דרור
60 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:
  • כוס וחצי קמח לבן מנופה + 2 כפות קמח לבן מנופה
  • 1 כף שמרים
  • שלושת רבעי כוס מים פושרים
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 16 -18 כפות שמן קנולה
אופן הכנה:
  • 1.שמים בקערה את כל המצרכים היבשים
  • 2.מוסיפים את המים ומערבבים בכף עץ
  • 3.משמנים מעט את כפות הידים ,לשים את הבצק (אם הוא דביק מדי ניתן להוסיף כף קמח לבן מנופה ) מתפיחים מתחת למגבת לחה 35 דקות .
  • 4.בסיום ההתפחה מחלקים את הבצק לשמונה כדורים קטנים , מניחים על נייר אפייה מקומח
  • 5.מתפיחים למשך 35 -40 דקות נוספות
  • 6.ולאחר מכן משטחים את הבצק לעיגולים בינונים .
  • 7.מחממים מחבת על להבה בינונית
  • 8.יוצקים שתי כפות שמן קנולה, מחכים שהמחבת תהיה חמה , מטגנים את המופלטה משני הצדדים עד לקבלת צבע, זהוב ומניחים בצלחת .
  • 9.יש לחזור על הפעולה בכל מופלטה בנפרד.
ריבת תפוזים ומנדרינות:
  • 1.2 מנדרינות חתוכים לקוביות קטנות | 2 תפוזים חתוכים לקוביות קטנות | חצי כוס סוכר לבן | 1 כוס מיץ מנדרינות סחוט
  • 2.מחממים סיר בינוני על להבה בינונית שמים את כל המצרכים ,מבשלים עד שהנוזל
  • 3.מצטמצם ומצננים היטב
הצעת הגשה 1:
  • 1.הכל כלול -מוסיפים למופלטה פירורי חלבה זיגוג של סילאן ,זיגוג של דבש ,זיגוג ריבת תפוזים וקלמנטינות ואגוזי מלך קצוצים
הצעת הגשה 2:
  • 1.חגיגת תמרים -מוסיפים למופלטה תמרים חתוכים מסוג מג'הול , אגוזי מלך זיגוג של דבש וזיגוג של סילאן
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל