אסאדו עם יין אדום
קרדיט: שפית, דבורה סורוצקין | צלם,אסף אמברם | סטיילינג לירון ברקן | כלים באדיבות ארקוסטיל | עיתון משפחה
ramile
40 דק | בשרי | בינוני
רשימת מצרכים
החומרים:
2 ק”ג נתח קשתית (נקרא גם שפונדרה / אסאדו) עם עצם / בלי עצם כרצונכם, חתוך לקוביות
שמן לטיגון
8 שיני שום
600 גרם בצלי שאלוט קלופים
2 סלסילות פטריות שימאג’י / פורטבלו קטנות טריות
3 כוסות יין אדום יבש
3 כפות סילאן או דבש
מקל קינמון (לבחירה)
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 ענפי תימין טרי
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור ל 130 מעלות
- 2.מחממים מעט שמן בסיר שטוח שמתאים גם לתנור. מטגנים ו"סוגרים" את הבשר מכל הצדדים במשך כמה דקות. מוציאים ומניחים בצלחת
- 3.מוסיפים לסיר מעט שמן אם צריך ומטגנים את בצלי השאלוט כ-10 דקות מכל הצדדים.
- 4.חותכים את בסיס פטריות השימאג'י ונפטרים ממנו, מוסיפים את כל הפטריות ואת שיני השום ומטגנים מעט. מוסיפים יין, מביאים לרתיחה, מתבלים בסילאן, קינמון, מלח ופלפל ומוסיפים תימין טרי.
- 5.מכסים בנייר אפייה ועליו רדיד אלומיניום ואוטמים היטב. עדיף אפילו 2 שכבות.
- 6.מכניסים לצלייה בחום נמוך של 130 מעלות בתנור ל-7 שעות. מגישים חם.