אסאדו עם יין אדום

קרדיט: שפית, דבורה סורוצקין | צלם,אסף אמברם | סטיילינג לירון ברקן | כלים באדיבות ארקוסטיל | עיתון משפחה

ramile
40 דק | בשרי | בינוני
רשימת מצרכים

 

החומרים:

2 ק”ג נתח קשתית (נקרא גם שפונדרה / אסאדו) עם עצם / בלי עצם כרצונכם, חתוך לקוביות

שמן לטיגון

8 שיני שום

600 גרם בצלי שאלוט קלופים

2 סלסילות פטריות שימאג’י / פורטבלו קטנות טריות

3 כוסות יין אדום יבש

3 כפות סילאן או דבש

מקל קינמון (לבחירה)

מלח גס

פלפל שחור גרוס

2 ענפי תימין טרי

אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל 130 מעלות
  • 2.מחממים מעט שמן בסיר שטוח שמתאים גם לתנור. מטגנים ו"סוגרים" את הבשר מכל הצדדים במשך כמה דקות. מוציאים ומניחים בצלחת
  • 3.מוסיפים לסיר מעט שמן אם צריך ומטגנים את בצלי השאלוט כ-10 דקות מכל הצדדים.
  • 4.חותכים את בסיס פטריות השימאג'י ונפטרים ממנו, מוסיפים את כל הפטריות ואת שיני השום ומטגנים מעט. מוסיפים יין, מביאים לרתיחה, מתבלים בסילאן, קינמון, מלח ופלפל ומוסיפים תימין טרי.
  • 5.מכסים בנייר אפייה ועליו רדיד אלומיניום ואוטמים היטב. עדיף אפילו 2 שכבות.
  • 6.מכניסים לצלייה בחום נמוך של 130 מעלות בתנור ל-7 שעות. מגישים חם.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל