חזה בקר בצלייה איטית עם סילאן
אושר אידלמן & אודי ברקן
60 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים:
- 2 ק”ג בריסקט בקר
- 2 בצלים פרוסים לחתיכות עבות
לרוטב
- 1 כוס יין לבן יבש
- 4 כפות סילאן טבעי
- 10 ס”מ ג’ינג’ר טרי קלוף וקצוץ דק
- 4 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 צ’ילי טרי חריף קצוץ
- 2 כוסות מים
להגשה
- חופן כוסברה קצוצה
- אורז לבן
- סלט כרוב
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור ל-150 מעלות על מצב טורבו.
- 2.מניחים את הבצלים הפרוסים בבסיס תבנית צלייה עמוקה ומניחים את הנתח מעל.
- 3.מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הנתח. מניחים נייר אפייה על התבנית ומעליו שכבה כפולה של נייר כסף. מהדקים היטב לשולי התבנית. צולים בתנור כשעתיים וחצי.
- 4.לאחר שעתיים וחצי מוציאים את התבנית ומשקים את הנתח בנוזלי הצלייה (לא לזרוק את הכיסוי).
- 5.מעלים את הטמפ' ל-180 מעלות וממשיכים לצלות ללא הכיסוי כ-30 דקות נוספות בהן חוזרים על פעולת ההשקיה כל 10 דקות (מומלץ להפוך את הנתח לצידו השני בכל פעם).
- 6.מוציאים את התבנית ומכסים בנייר האפייה והאלומיניום ממקודם. מאפשרים לנתח מנוחה של 15 דקות ואז בעזרת 2 מזלגות "פורמים" את סיבי הבשר ומערבבים עם הרוטב שבתבנית.
- 7.מפזרים כוסברה ומגישים לצד אורז וסלט.