חזה בקר בצלייה איטית עם סילאן

אושר אידלמן & אודי ברקן
60 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים:
  • 2 ק”ג בריסקט בקר
  • 2 בצלים פרוסים לחתיכות עבות

 

לרוטב

 

  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 4 כפות סילאן טבעי
  • 10 ס”מ ג’ינג’ר טרי קלוף וקצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 צ’ילי טרי חריף קצוץ
  • 2 כוסות מים

 

להגשה

 

  • חופן כוסברה קצוצה
  • אורז לבן
  • סלט כרוב
אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל-150 מעלות על מצב טורבו.
  • 2.מניחים את הבצלים הפרוסים בבסיס תבנית צלייה עמוקה ומניחים את הנתח מעל.
  • 3.מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הנתח. מניחים נייר אפייה על התבנית ומעליו שכבה כפולה של נייר כסף. מהדקים היטב לשולי התבנית. צולים בתנור כשעתיים וחצי.
  • 4.לאחר שעתיים וחצי מוציאים את התבנית ומשקים את הנתח בנוזלי הצלייה (לא לזרוק את הכיסוי).
  • 5.מעלים את הטמפ' ל-180 מעלות וממשיכים לצלות ללא הכיסוי כ-30 דקות נוספות בהן חוזרים על פעולת ההשקיה כל 10 דקות (מומלץ להפוך את הנתח לצידו השני בכל פעם).
  • 6.מוציאים את התבנית ומכסים בנייר האפייה והאלומיניום ממקודם. מאפשרים לנתח מנוחה של 15 דקות ואז בעזרת 2 מזלגות "פורמים" את סיבי הבשר ומערבבים עם הרוטב שבתבנית.
  • 7.מפזרים כוסברה ומגישים לצד אורז וסלט.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל