חזה עוף, ירקות ירוקים וקינואה | אושר ואודי

אושר אידלמן & אודי ברקן
40 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים:

לעוף וקינואה

  • כוס קינואה שחורה (או אדומה או רגילה)
  • כפית מלח
  • 800 גרם חזה עוף חתוך לרצועות/קוביות גדולות

 

לירקות

  • 4 קישואים פרוסים
  • 2-3 יח’ כרישה פרוסות
  • 3 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מים
  • תבלינים: כפית אורגנו מיובש, כפית ראס אל חנות, כפית כורכום, כפית מלח

 

לממרח עשבי תיבול לעוף

  • צרור תרד תורכי (או תרד בייבי)
  • צרור קטן פטרוזיליה
  • 2 מקלות סלרי אמריקאי
  • 1 פלפל חלפיניו (אפשר להחליף בחצי פלפל ירוק חריף)
  • 5 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי מגורר
  • 2 כפות סילאן
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • 2 כפות שמן זית + 1 כף שמן שומשום
  • כפית מלח
  • חצי כוס מים
אופן ההכנה:
  • 1.1. מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.
  • 2.בינתיים שוטפים את הקינואה, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים כ-20 דקות עד ריכוך. מסננים ומערבבים עם כפית מלח.
  • 3.מערבבים את כל חומרי הירקות בתבנית תנור עמוקה ומכניסים לצלייה של כ-30 דקות עד לריכוך והשחמה קלה.
  • 4.טוחנים את כל חומרי תערובת התיבול בבלנדר/מעבד מזון למרקם אחיד.
  • 5.מערבבים את תערובת התיבול עם חזה העוף.
  • 6.לאחר שהירקות מוכנים, מפזרים את העוף ותערובת התיבול מעל הירקות. את שכבת העוף מכסים בקינואה.
  • 7.מעלים את טמפ' התנור ל220 מעלות ומכניסים את התבנית ל15 דקות נוספות של צלייה.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל