כרוב סגול ממולא בבשר ברוטב סלק ורימונים

ramile
30 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים:

למילוי

 

  • 400 גרם בשר טלה (ניתן להחליף בבקר) טחון
  • 100 גרם סולת
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 שיני שום כתושות
  • חצי ביצה טרופה
  • רבע כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כף בהרט
  • 1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור

 

לרוטב

 

  • ליטר מים/ציר עוף
  • 1 סלק קלוף ופרוס דק
  • כוס מיץ רימונים (או 1/3 כוס רכז רימונים)
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף סוכר
אופן הכנה:
  • 1.מוציאים לכרוב את הגזע, מכניסים לקערה המתאימה למיקרוגל ומבשלים במיקרוגל כ-10 דקות או עד שהעלים רכים ונפרדים בקלות.
  • 2.מחממים תנור ל-150 מעלות על מצב טורבו.
  • 3.מערבבים יחד את מרכיבי המילוי, יוצרים קציצות מאורכות (כ-50 גרם כל אחת) ומגלגלים בעלי הכרוב.
  • 4.בסיר נפרד מביאים לרתיחה את מרכיבי הרוטב, מסדרים מעל את הכרוב הממולא (צד פתוח כלפי מטה), מכסים בנייר אפייה ומכסה וצולים בתנור על מצב טורבו כשעתיים וחצי.
  • 5.מעלים את טמפ' התנור ל220 מעלות, מסירים את המכסה וצולים עוד 10 דקות עד שהכרובים משחימים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל