נתח פיקנייה ברוטב שומר ותפוז

ramile
60 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים:

1 קילו נתח פיקנייה טרי

תערובת תבלינים המורכבת מכף פלפל שחור גרוס, 1/4 כוס עלי טימין ללא גבעולים , כף פפריקה מתוקה, כף מלח גס, 1/2 כף כמון

1/4 כוס שמן זית

5 שומר חתוך לחצאים

4 ראשי שום

שמן זית נוסף להברשה

 

לרוטב:

 

1 כוס מיץ תפוז טבעי

2 תפוזים חתוכים לשמיניות

1/4 כוס דבש

1 כפית מלח גס

4 גבעולי טימין

 

להגשה

 

שקית פוטטוס

4 כפות שמן זית, כפית מלח גס

אופן ההכנה:
  • 1.יוצרים חתכים שתי וערב על החלק שומני של הנתח
  • 2.מערבבים את תערובת התבלינים עם שמן הזית ועוטפים את הבשר ואת השומר
  • 3.מניחים כשעתיים בקירור לספיגת טעמים
  • 4.בקלחת מניחים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים כ- 7 דקות תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך מעט
  • 5.מחממים את התנור על אופציית גריל ל- 200 מעלות
  • 6.מניחים את הבשר בתבנית כשהשומן כלפי מעלה, מסדרים סביבו שומר וראשי שום
  • 7.מברישים את השומר בשמן זית
  • 8.צולים 15 דקות , לאחר 15 דקות , מעבירים את התנור לאופציית אפייה רגילה
  • 9.שופכים את רוטב התפוזים בזהירות על השומר והבשר
  • 10.וממשיכים לצלות את הבשר בחום של 130 מעלות כ- 30 דקות, נותנים לנתח לנוח 15 דקות לפני הפריסה.
  • 11.מערבבים את הפוטטוס עם שמן זית ומלח גס , אופים ב- 180 מעלות 25 דקות וממסדרים בין חצאי השומר על מנת שייספגו רוטב.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל