פוייקה עוף פסטה
ramile
30 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים:
מה צריך כדי להכין?
סיר סוטאז רחב שיכול להכנס לתנור
1 ק”ג שוקיים (פולקע) עוף טרי פרימיום רמי לוי
3/4 שקית פסטה פוזילי מחיטה מלאה רמי לוי
1/2 כוס שמן זית
1 כוס יין לבן
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם (בערך כפית מכל אחד)
1 כוס עגבניות מרוסקות רמי לוי
1 כוס זיתי קלמטה מגולענים רמי לוי
להגשה:
טימין טרי
ירקות:
2 כוסות של עגבניות שרי חצויות
5 שיני שום פרוסות
4 כפות טימין טרי ללא הגבעולים
2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
רשימת מצרכים:
- 1.בסיר עמוק מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן ומסננים.
- 2.בסיר סוטאז מניחים שמים את שמן הזית, הבצלים הסגולים ואת השוקיים.
- 3.צורבים מעל להבה גבוהה עד הזהבה קלה של העוף והבצל, אם צריך בוחשים מדי פעם.
- 4.מוסיפים את עגבניות השרי, העגבניות המרוסקות, השום ,התבלינים (כולל הטימין) והזיתים, מערבבים לשתי דקות ומוסיפים כוס יין לבן, מביאים לרתיחה ומוסיפים 1/2 כוס מים, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים פסטה, מערבבים היטב.
- 5.עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות לשעה.
- 6.ב-15 דקות האחרונות מסירים את הנייר לקבלת שיזוף קל.
- 7.מגישים עם טימין טרי מעל.