פילה בקר ברוטב משכר
ramile
60 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים:
2 פרוסות של פילה בקר בעובי של 5 סמ
מלח גס , פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
לרוטב:
1 כוס יין אדום
1 כפית פלפל שחור גרוס
5 כפות מייפל
4 ענפי טימין
4 כפות שיני שום פרוסות – קופסא של רמי לוי
תוספת
2 תפוחי אדמה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- 1.מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד לריכוך, מועכים בעזרת כוס על תבנית עם נייר אפייה, ממליחים , מפלפלים ומשמנים בזמן זית, צולים על 200 מעלות עד להשחמה.
- 2.מצננים את הבקר חצי שעה בטמפ' החדר
- 3.ממליחים ומפלפלים, משמנים מעט מחבת וכבדה צולים כשתי דקות מכל צד ,
- 4.מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 15 דקות .
- 5.בקלחת מניחים שום, שמן זית וטימין, מטגנים 2 דקות ושופכים יין אדום, מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח, פלפל, מייפל וטימין, מבשלים כ- 15 דקות עד לצמצום
- 6.פורסים כל פרוסת פילה בצלחת , מגישים עם רוטב ותפ"א.