קבב עשבי תיבול
ramile
20 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים:
- 1 ק”ג תערובת בשר טחון לקציצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/3 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1 כף זעתר עם שומשום רמי לוי
- 1 כף ראס אל חנות רמי לוי
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק מאוד
לירקות הקלויים:
- 2 בצלים חתוכים לרבעים
- 2 עגבניות חתוכות לחצאים
- 3 פלפלים חריפים ירוקים
- שמן זית להברשה
לצד הקבב:
- מערבבים יחד:
- 1/2 כוס טחינה גולמית רמי לוי
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית מלח
- מים עד לסמיכות הרצויה
אופן ההכנה:
- 1.מערבבים יחד את מרכיבי הקבב בקערה גדולה ויוצרים קציצות קבב מוארכות מעט.
- 2.מניחים על מגש משומן, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- 3.לאחר שעה מברישים פלאנצ'ה בשמן זית
- 4.צולים בצלים, עגבניות ופלפלים חריפים.
- 5.מסירים את הירקות מהאש ובאותה הפלאנצ'ה צולים את הקבב עד להשחמה מכל צדדיו.
- 6.מגישים את הירקות הצלויים לצד הקבב וצלוחית טחינה מתובלת.