קדרת בקר ופטריות ביין לבן, דבש ועגבניות

אושר אידלמן & אודי ברקן
60 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
  • 3 קילו אונטריב/צוואר חתוך לקוביות בגודל 5X5
  • 4 כפות שטוחות מלח
  • שמן זית לצליית הנתחים

 

 

לרוטב

 

  • 4 כפות שמן זית
  • 3 בצלים קצוצים גס
  • 4 גזרים פרוסים עבה
  • 10 שיני שום קלופות
  • 4 כפות עלי טימין טרי
  • כף פפריקה מתוקה + כפית פפריקה חריפה + כף פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • בקבוק יין לבן יבש
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב סויה
  • צרור גדול פטרוזיליה קצוצה גס
  • מיץ וקליפה מגוררת מ2 לימונים
  • 800 גרם שימורי עגבניות חתוכות דק (polpa)
  • מים לכיסוי
  • 4 סלסלות פטריות שמפיניון חצויות

 

 

להגשה

 

  • כוס פטרוזיליה קצוצה דק

 

 

הצעת הגשה

 

  • אורז לבן

 

סלט מלפפונים

מלפפונים פרוסים, שמן זית, חומץ יין לבן, מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:
  • 1.ממליחים את הבשר ומניחים בצד לשעה.
  • 2.מחממים תנור לטמפ' מקסימלית על מצב טורבו.
  • 3.מערבבים את הבשר עם שמן זית, מעבירים לתבנית תנור וצולים כ-חצי שעה עד שהנתחים משחימים
הרוטב
  • 1.מחממים סיר גדול, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל והגזר מספר דקות עד שמשחימים. מוסיפים את השום, הטימין, התבלינים ורסק העגבניות ומטגנים עוד 1-2 דקות.
  • 2.מוזגים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה, כ-5 דקות, על מנת לנדף את האלכוהול.
  • 3.מוסיפים את יתר החומרים למעט המים והפטריות ומביאים לרתיחה. מבשלים מספר דקות לאיחוד טעמים
  • 4.מוציאים את הבשר מהתנור ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים עד לגובה הנתחים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לחצי שעה.
  • 5.מורידים את טמפ' התנור ל160 מעלות וממשיכים לצלות כ-שעתיים. כדאי להרטיב את הבשר כל שעה.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל