קובה סלק

mako אוכל טוב
30 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים:

המצרכים (6 מנות):

  • 1 כוס (200 גרם) סולת
  • שני שליש כוס מים רותחים
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • חצי קילו עוף טחון
  • 2 בצלים, מגוררים על פומפייה
  • 2 עלי מנגולד, קצוצים דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית בהרט
  • מלח
  • פלפל שחור

 

למרק הסלק:

 

 

  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 גזר, פרוס
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 2 כפות שמן
  • 2-3 סלקים, מבושלים ופרוסים (אפשר קנויים בוואקום)
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 ליטר מים
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי או קורט מלח לימון
מכינים את הקציצות:
  • 1.מערבבים את הסולת עם מים, שמן ומלח ומניחים לכרבע שעה לריכוך וצינון. מפוררים במזלג.
  • 2.מערבבים את הסולת הרכה עם יתר חומרי הקציצות, עדיף בידיים. יוצרים קציצות עגולות וכדוריות (כמו קובה) בידיים משומנות או רטובות. מסדרים על מגש משומן, מכסים ומעבירים למקרר או למקפיא.
מכינים מרק סלק
  • 1.מאדים את ירקות השורש בסיר גדול עם שמן 2-3 דקות.
  • 2.מוסיפים סלק, סוכר, מלח ורסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים מים, מתבלים במלח ולימון ומבשלים יחד 10 דקות אחרי רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3.לפני ההגשה מוסיפים את הקציצות למרק הסלק הרותח, ומבשלים 20 דקות עד שהן עשויות אבל עדיין שומרות על עסיסיות. עדיף לא להכניס את הקציצות למרק בשלב מוקדם יותר, כי הן יספחו הרבה נוזלים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל