קציצות בקר על תבשיל בצלים | אודי ואושר
צילום: אנטולי מיכאלו
אושר אידלמן & אודי ברקן
40 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים:
מצרכים:
- 3 יח’ בצל לבן קלופים ופרוסים
- 3 יח’ בצל סגול קלופים ופרוסים
- 2 יח’ כרישה קצוצות
- 2 כפות שמן זית + 2 כפות חמאה (אפשר להשתמש ב4 כפות שמן זית לגרסה כשרה)
- 4 כפות עלי טימין טרי
- 2 כפות דבש
- 1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור גרוס
- חצי בקבוק יין לבן יבש
- 2 כוסות מים
- 3 כוסות שעועית לבנה מבושלת (אפשר להשתמש בשעועית לבנה קפואה או משימורים)
לקציצות:
- 800 גרם בשר בקר טחון פעם אחת
- 1 כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס + כפית בהרט
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 ביצים
- 2 קישואים מגוררים
- חצי כוס קוואקר אינסטנט
- חצי כוס צנוברים קלויים
- 4 כפות מתערובת הבצלים הצלויים (ראו באופן ההכנה)
להגשה
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה:
- 1.מדליקים תנור על 200 מעלות במצב טורבו.
- 2.מערבבים בתבנית תנור את הבצלים יחד עם הכרישות, שמן הזית, החמאה, עלי הטימין, הדבש, המלח והפלפל ומכניסים לצלייה בתנור של כ-30 דקות. רצוי לערבב פעם אחת באמצע. לא שוטפים את התבנית.
- 3.מוציאים 4 כפות מתערובת הבצלים הצלויים לקערת הקציצות ואת היתר מעבירים לסיר רחב.
לקציצות:
- 1.מעלים את טמפ' התנור לטמפ' מקסימלית, מערבבים את כל חומרי הקציצות ביחד עם 4 כפות הבצלים ולשים היטב מספר דקות עד שמקבלים תערובת אחידה ויציבה. מתקנים תיבול.
- 2.משמנים מעט את הידיים ומכינים קציצות. מעבירים לתבנית התנור בה היו הבצלים ומכניסים לתנור לצלייה של 6-7 דקות מכל צד עד שהקציצות משחימות קלות.
הרוטב:
- 1.מדליקים את הכיריים, מוסיפים את היין לסיר הרחב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות עד שהיין מצטמצם בחצי.
- 2.מוסיפים את המים והשעועית ומביאים לרתיחה.
- 3.מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה לפחות כשעה ועד שלוש שעות.
- 4.לפני ההגשה, סוחטים מיץ לימון מעל הקציצות ומפזרים קליפת לימון ופטרוזיליה