קציצות בקר על תבשיל בצלים | אודי ואושר

צילום: אנטולי מיכאלו

אושר אידלמן & אודי ברקן
40 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים:

מצרכים:

  • 3 יח’ בצל לבן קלופים ופרוסים
  • 3 יח’ בצל סגול קלופים ופרוסים
  • 2 יח’ כרישה קצוצות
  • 2 כפות שמן זית + 2 כפות חמאה (אפשר להשתמש ב4 כפות שמן זית לגרסה כשרה)
  • 4 כפות עלי טימין טרי
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי בקבוק יין לבן יבש
  • 2 כוסות מים
  • 3 כוסות שעועית לבנה מבושלת (אפשר להשתמש בשעועית לבנה קפואה או משימורים)

 


לקציצות
:

  • 800 גרם בשר בקר טחון פעם אחת
  • 1 כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס + כפית בהרט
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • 2 קישואים מגוררים
  • חצי כוס קוואקר אינסטנט
  • חצי כוס צנוברים קלויים
  • 4 כפות מתערובת הבצלים הצלויים (ראו באופן ההכנה)

 

להגשה

  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

 

אופן ההכנה:
  • 1.מדליקים תנור על 200 מעלות במצב טורבו.
  • 2.מערבבים בתבנית תנור את הבצלים יחד עם הכרישות, שמן הזית, החמאה, עלי הטימין, הדבש, המלח והפלפל ומכניסים לצלייה בתנור של כ-30 דקות. רצוי לערבב פעם אחת באמצע. לא שוטפים את התבנית.
  • 3.מוציאים 4 כפות מתערובת הבצלים הצלויים לקערת הקציצות ואת היתר מעבירים לסיר רחב.
לקציצות:
  • 1.מעלים את טמפ' התנור לטמפ' מקסימלית, מערבבים את כל חומרי הקציצות ביחד עם 4 כפות הבצלים ולשים היטב מספר דקות עד שמקבלים תערובת אחידה ויציבה. מתקנים תיבול.
  • 2.משמנים מעט את הידיים ומכינים קציצות. מעבירים לתבנית התנור בה היו הבצלים ומכניסים לתנור לצלייה של 6-7 דקות מכל צד עד שהקציצות משחימות קלות.
הרוטב:
  • 1.מדליקים את הכיריים, מוסיפים את היין לסיר הרחב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות עד שהיין מצטמצם בחצי.
  • 2.מוסיפים את המים והשעועית ומביאים לרתיחה.
  • 3.מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה לפחות כשעה ועד שלוש שעות.
  • 4.לפני ההגשה, סוחטים מיץ לימון מעל הקציצות ומפזרים קליפת לימון ופטרוזיליה
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל