תבשיל צלי בקר עם שומר ועגבניות

קרדיט: שפית, דבורה סורוצקין | צלם,אסף אמברם | סטיילינג לירון ברקן | כלים באדיבות ארקוסטיל | עיתון משפחה

ramile
40 דק | בשרי | בינוני
רשימת מצרכים

1/2 1 ק”ג פילה מדומה (מס’ 6) או כתף (מס’ 5)

1/2 כוס שמן זית

ראש שום

4-2 פקעות שומר חתוך לרבעים

קופסה (400 גרם) של קוביות עגבניות במיץ עגבניות

4 כפות דבש או סילאן

כוס וחצי יין אדום יבש

2 ענפי רוזמרין

מלח גס

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
  • 1.מחממים מעט שמן זית בסיר רחב בגודל המתאים לנתח וקצת יותר. מניחים את הנתח וצולים אותו היטב מכל צדדיו להשחמה. מוציאים את הנתח ומניחים בצד
  • 2.מנמיכים את האש ומוסיפים את שמן הזית הנותר, מטגנים את השום, מוסיפים את רבעי השומר, הדבש ועלי הרוזמרין
  • 3.הופכים בעדינות בעזרת כף עץ עד שהשומר עטוף בזיגוג הדבש (כ-5 דקות). מגבירים את הלהבה, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות העגבניות.
  • 4.מכניסים את הנתח חזרה לסיר. מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה.
  • 5.ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-4 שעות. הופכים את הנתח בתוך הרוטב פעם בשעה.
  • 6.ניתן להגיש כנתח שלם או לפרוס לפרוסות בעובי של כ-1-1/2 ס"מ. הבשר נפרס בצורה מיטבית כשהוא קר מאוד.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל