ארטישוק ממולא בשר ברוטב אפונה

מאת שף רותם בן מויאל

מה צריך להכין?

סיר רחב – סוטאז’
14- 18 תחתיות ארטישוק

למלית:
  • 1.קילו בשר בקר טחון
  • 2.3 שיני שום כתושות
  • 3.כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4.כפית מלח
  • 5.כף בהרט
  • 6.כפית פלפל שחור גרוס
  • 7.1 בצל קצוץ
  • 8.ביצה
לציפוי:
  • 1.שמן קנולה
  • 2.כוס קמח תופח
  • 3.ביצה טרופה
לרוטב:
  • 1.1/4 כוס שמן זית
  • 2.2 כוסות עגבניות שרי שלמות
  • 3.2 כוסות גבעולי סלרי חתוכים לרבעים
  • 4.1 שקית אפונה
  • 5.2 בצלים פרוסים לרצועות דקות
  • 6.1/2 כף כמון
  • 7.1/2 כף כורכום
  • 8.2 כפות סילאן
  • 9.1 כפית מלח
  • 10.1 כפית פלפל שחור
  • 11.להגשה : פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
  • 1.מערבבים היטב את מרכיבי המלית וממלאים את תחתיות הארטישוק
  • 2.טובלים בקמח ובביצה טרופה ומטגנים בשמן חצי עמוק רק עד להזהבה עדינה
  • 3.בסיר רחב מניחים שמן זית ובצלים, מטגנים ומוסיפים תבלינים יבשים, סלרי ועגבניות שרי
  • 4.מערבבים ומוסיפים את האפונה וחצי כוס מים
  • 5.מניחים בזהירות את תחתיות הארטישוק – משקיעים אותן באפונה
  • 6.מוסיפים מים עד לחצי גובה הסיר ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 50 דקות, או עד לצמצום הנוזלים, מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל