ארטישוק ממולא בשר ברוטב אפונה
מאת שף רותם בן מויאל
מה צריך להכין?
סיר רחב – סוטאז’
14- 18 תחתיות ארטישוק
למלית:
- 1.קילו בשר בקר טחון
- 2.3 שיני שום כתושות
- 3.כוס פטרוזיליה קצוצה
- 4.כפית מלח
- 5.כף בהרט
- 6.כפית פלפל שחור גרוס
- 7.1 בצל קצוץ
- 8.ביצה
לציפוי:
- 1.שמן קנולה
- 2.כוס קמח תופח
- 3.ביצה טרופה
לרוטב:
- 1.1/4 כוס שמן זית
- 2.2 כוסות עגבניות שרי שלמות
- 3.2 כוסות גבעולי סלרי חתוכים לרבעים
- 4.1 שקית אפונה
- 5.2 בצלים פרוסים לרצועות דקות
- 6.1/2 כף כמון
- 7.1/2 כף כורכום
- 8.2 כפות סילאן
- 9.1 כפית מלח
- 10.1 כפית פלפל שחור
- 11.להגשה : פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- 1.מערבבים היטב את מרכיבי המלית וממלאים את תחתיות הארטישוק
- 2.טובלים בקמח ובביצה טרופה ומטגנים בשמן חצי עמוק רק עד להזהבה עדינה
- 3.בסיר רחב מניחים שמן זית ובצלים, מטגנים ומוסיפים תבלינים יבשים, סלרי ועגבניות שרי
- 4.מערבבים ומוסיפים את האפונה וחצי כוס מים
- 5.מניחים בזהירות את תחתיות הארטישוק – משקיעים אותן באפונה
- 6.מוסיפים מים עד לחצי גובה הסיר ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 50 דקות, או עד לצמצום הנוזלים, מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל