גפילטע פיש עם חזרת סלק ורימונים

אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים:

מצרכים ל10-12 קציצות

 

  • 1 בצל קצוץ דק מאוד ומטוגן במעט שמן עד ריכוך
  • 750 גרם קרפיון טחון ללא עור ועצמות (מבקשים לארוז את האידרות בנפרד)
  • 1 ביצה M
  • 1 ביצה קשה M
  • 1 פרוסה עבה של חלה ללא קראסט, מושרת במים, סחוטה וקצוצה דק
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 5 כפיות פלפל שחור טחון

לציר

  • 2-3 אידרות דג + ראש
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 1 בצל פרוס
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ½ כפית סוכר

 

לחזרת

 

  • 1 סלק בינוני מבושל, קלוף ומגורד דק בפומפייה
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות גדושות חזרת מגורדת בפומפייה (או כפית משחת וואסבי)
אופן הכנה:
  • 1.מערבבים יחד את חומרי הקציצה ולשים במשך מספר דקות. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
  • 2.מסדרים בסיר רחב את חומרי הציר: אידרות וראש בתחתית ומעליהן הגזר והבצל. מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה.
  • 3.מסננים את מי הבישול ומחזירים לסיר (מומלץ להפריד ולשמור את הגזר להגשה).
  • 4.מוציאים מהמקרר את תערובת הדג, יוצרים קציצות אובליות ואחידות במשקל 80-100 גרם כל אחת
  • 5.מניחים קציצות יחד בסיר, מנמיכים את הלהבה לאש קטנה מאוד ומבשלים כשעה (הופכים לצדם השני לאחר רבע שעה).
  • 6.מוציאים את הקציצות לתבנית חצי שטוחה ומקררים לטמפרטורת החדר.
  • 7.אם רוצים, יוצקים לצנצנת מהמרק שנשאר יחד עם הגזרים.
  • 8.מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהכל יתקשה ויהיה מוכן.
  • 9.לחזרת: מערבבים יחד את חומרי המטבל ומגישים לצד הגפילטע פיש והגזר.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל