גפילטע פיש עם חזרת סלק ורימונים
אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים:
מצרכים ל10-12 קציצות
- 1 בצל קצוץ דק מאוד ומטוגן במעט שמן עד ריכוך
- 750 גרם קרפיון טחון ללא עור ועצמות (מבקשים לארוז את האידרות בנפרד)
- 1 ביצה M
- 1 ביצה קשה M
- 1 פרוסה עבה של חלה ללא קראסט, מושרת במים, סחוטה וקצוצה דק
- 1 כפית סוכר
- 2 כפיות מלח
- 5 כפיות פלפל שחור טחון
לציר
- 2-3 אידרות דג + ראש
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
- 1 בצל פרוס
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- ½ כפית סוכר
לחזרת
- 1 סלק בינוני מבושל, קלוף ומגורד דק בפומפייה
- 1 כף רכז רימונים
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 2 כפות גדושות חזרת מגורדת בפומפייה (או כפית משחת וואסבי)
אופן הכנה:
- 1.מערבבים יחד את חומרי הקציצה ולשים במשך מספר דקות. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
- 2.מסדרים בסיר רחב את חומרי הציר: אידרות וראש בתחתית ומעליהן הגזר והבצל. מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה.
- 3.מסננים את מי הבישול ומחזירים לסיר (מומלץ להפריד ולשמור את הגזר להגשה).
- 4.מוציאים מהמקרר את תערובת הדג, יוצרים קציצות אובליות ואחידות במשקל 80-100 גרם כל אחת
- 5.מניחים קציצות יחד בסיר, מנמיכים את הלהבה לאש קטנה מאוד ומבשלים כשעה (הופכים לצדם השני לאחר רבע שעה).
- 6.מוציאים את הקציצות לתבנית חצי שטוחה ומקררים לטמפרטורת החדר.
- 7.אם רוצים, יוצקים לצנצנת מהמרק שנשאר יחד עם הגזרים.
- 8.מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהכל יתקשה ויהיה מוכן.
- 9.לחזרת: מערבבים יחד את חומרי המטבל ומגישים לצד הגפילטע פיש והגזר.
מתכונים נוספים