דג טיקה מסאלה

אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:

מצרכים

 

  • 4 פילטים (כ-500 גרם) דג לברק/דניס (ללא עור ועצמות)
  • 6 יח’ עגבניות שרי פרוסות

 

לרוטב טיקה מסאלה

 

  • כפית חמאה חמאה + כף שמן זית
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 כף ג’ינג’ר כתוש
  • 1 כפית זרעי כמון (או ½ כפית כמון טחון)
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית שטוחה גרם מסאלה
  • 1 כפית שטוחה תערובת קארי הודי (אפשר גם חוויאג’)
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 3 כפות יוגורט יווני או יוגורט עשיר בחלבון
  • 1 מיכל שמנת לבישול 10% + 3 כפות מים
  • קורט סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח

להגשה

  • כוסברה טרייה
אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל-250 מעלות (או טמפ' מקסימלית) על מצב טורבו.
  • 2.מניחים בסיר קטן חמאה, שמן זית, ג'ינג'ר ושום. מבשלים על להבה קטנה-בינונית עד שהשום ריחני אך לא שחום.
  • 3.מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל כדקה.
  • 4.מוסיפים רסק וממשיכים לבשל כדקה נוספת.
  • 5.מוסיפים את השאר: יוגורט, שמנת, סוכר ומלח.
  • 6.כעת מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-10 דקות על להבה קטנה או עד שהרוטב סמיך וטעמיו מודגשים.
  • 7.מעבירים את הרוטב למחבת או מגש המתאים לאפייה בתנור, מניחים מעל דגים ועגבניות שרי ומעבירים לתנור החם ל-5 דקות.
  • 8.מפזרים מעל כוסברה ומגישים מיד.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל