דניס מפולט
ramile
40 דק | פרווה | בינוני
רשימת מצרכים
לדג:
2 דגי דניס מפולטים
מלח גס
שמו זית
300 גרם אשכולות עגבניות שרי
לצ’ימיצ’ורי:
כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית שום כתוש
פלפל ירוק חריף קצוץ
1/3 כוס שמן זית
כף מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
1/3 כוס חמוציות מיובשות
מכינים את הדגים
- 1.מחממים תנור לחום גבוה מאוד - 250 מעלות.
- 2.מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים עליו מלח גס ומזלפים מעט שמן זית.
- 3.מניחים את הדגים בצורתם השלמה - 2 הפילטים זה על גבי זה. מתבלים במעט מלח גס בין הפילטים.
- 4.מניחים אשכולות עגבניות שרי לצד הדגים ומתבלים בשמן זית.
- 5.מכניסים לתנור ל-10 דקות, ללא כיסוי.
מכינים את הצ'ימיצ'ורי:
- 1.מערבבים בצלוחית פטרוזיליה, שום כתוש, פלפל ירוק, שמן זית ומיץ לימון. מתבלים במלח. טועמים ומתקנים טעמים
- 2.מוסיפים את החמוציות ומערבבים היטב.
- 3.מגישים דג חם ולצידו עגבניות צלויות ומניחים מעליו תלולית של צ'ימיצ'ורי.