עלי גפן עם אורז וטלה

אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים:

 

למילוי

 

    • 200 גרם בשר טלה טחון (עדיף פאלדה)
    • 1 בצל קצוץ דק מאוד
    • 1 כוס אורז עגול מושרה במים כשעה, שטוף ומיובש
    • 1 כפית נענע יבשה
    • 1 צנצנת עלי גפן משומרים
    • כפית בהרט
    • 1 כפית מלח

 

 

נוזלי הבישול

 

 

    • 2 כפות שמן זית
    • 3 כפות מיץ לימון
    • 1 כפית מלח
    • 1 כוס מים

 

אופן ההכנה:
  • 1.מסננים את עלי הגפן, משרים במים חצי שעה ושוטפים היטב.
  • 2.מחממים מחבת ומוסיפים את בשר הטלה הטחון והבצל. מטגנים כ-6 דקות עד לריכוך הבצל.
  • 3.מוסיפים את שאר הרכיבים יחד עם מים לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-4 דקות.
  • 4.מצננים את התערובת ומתחילים במלאכת הגלגול: מסדרים את עלי הגפן כשהחלק המחוספס כלפי מעלה. מניחים כף מהמלית במרכזן ומגלגלים.
  • 5.בתחתית סיר רחב (סוטאז') מסדרים פרוסות תפו"א או עגבניות, בוזקים מעט מלח ומעל מסדרים את עלי הגפן המגולגלים כך שצידם הפתוח כלפי מטה.
  • 6.מערבבים את נוזלי הבישול ויוצקים מעל.
  • 7.מביאים לרתיחה עדינה, מניחים מעל צלחת (משקולת) ומכסה, ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.
  • 8.מצננים ומגישים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל