קציצות דגים ברוטב עלי מנגולד ולימון
שף רותם בן מויאל
מצרכים:
- 1.600 גרם דג ים טחון – בס\ לברק
- 2.שמן זית
- 3.בצל מגורר וסחוט
- 4.פרוסת לחם עבה ללא הקרום מושרית במים וסחוטה
- 5.כוס כוסברה קצוצה
- 6.4 שיני שום כתושות
- 7.כפית מלח
- 8.כפית פלפל שחור
- 9.חצי כף פפריקה
- 10.כף קליפת לימון מגוררת
לרוטב:
- 1.1 חבילת מנגולד חתוכה קיצוץ עבה
- 2.מיץ טרי מלימון שלם
- 3.1/2 כוס שמן זית
- 4.2 כפות סילאן
- 5. כפית מלח
- 6. כפית צ'ילי גרוס יבש
- 7. כפית כורכום
- 8.בצל פרוס לרצועות
- 9.4 שיני שום פרוסות
- 10.5 פרוסות לימון דקות
אופן ההכנה:
- 1.מערבבים את מסת הקציצות, יוצרים קציצות ומניחים במקרר לחצי שעה
- 2.בסיר רחב מניחים שמן זית, בצל ושום
- 3.מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את המנגולד והתבלינים
- 4.מערבבים ומוסיפים את מיץ הלימון, הלימון והסילאן
- 5.מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה ומנמיכים.
- 6. מניחים בזהירות את קציצות הדגים ואת פרסות הלימון
- 7.מבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות ותוך כדי משקים את הקציצות ברוטב