קציצות דגים ברוטב עלי מנגולד ולימון

קציצות דגים ברוטב עלי מנגולד ולימון

שף רותם בן מויאל

מצרכים:
  • 1.600 גרם דג ים טחון – בס\ לברק
  • 2.שמן זית
  • 3.בצל מגורר וסחוט
  • 4.פרוסת לחם עבה ללא הקרום מושרית במים וסחוטה
  • 5.כוס כוסברה קצוצה
  • 6.4 שיני שום כתושות
  • 7.כפית מלח
  • 8.כפית פלפל שחור
  • 9.חצי כף פפריקה
  • 10.כף קליפת לימון מגוררת
לרוטב:
  • 1.1 חבילת מנגולד חתוכה קיצוץ עבה
  • 2.מיץ טרי מלימון שלם
  • 3.1/2 כוס שמן זית
  • 4.2 כפות סילאן
  • 5. כפית מלח
  • 6. כפית צ'ילי גרוס יבש
  • 7. כפית כורכום
  • 8.בצל פרוס לרצועות
  • 9.4 שיני שום פרוסות
  • 10.5 פרוסות לימון דקות
אופן ההכנה:
  • 1.מערבבים את מסת הקציצות, יוצרים קציצות ומניחים במקרר לחצי שעה
  • 2.בסיר רחב מניחים שמן זית, בצל ושום
  • 3.מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את המנגולד והתבלינים
  • 4.מערבבים ומוסיפים את מיץ הלימון, הלימון והסילאן
  • 5.מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה ומנמיכים.
  • 6. מניחים בזהירות את קציצות הדגים ואת פרסות הלימון
  • 7.מבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות ותוך כדי משקים את הקציצות ברוטב
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל
קציצות דגים ברוטב עלי מנגולד ולימון