לזניה לממהרים
אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:
מרכיבים
- 1 חבילה דפי לזניה (שוליים מסולסלים)
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות מדולל ב-3 כפות מים
- 1 כפית שטוחה מלח
- קורט פלפל שחור
- 1 מיכל שמנת לבישול 15%
- 1/4 כוס שמן זית
- עלים מ-1 צרור בזיליקום
- 1 גביע גבינה לבנה 9%
- 150 גרם מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת
- 2 כפות פרמז’ן מגורד
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור על 180 מ"צ (טורבו)
- 2.מרתיחים 2 ליטר מים בסיר מוסיפים מלח לטעם ומבשלים את דפי הלזניה 2-3 דקות.
- 3.מסננים את דפי הלזניה ומשמנים מעט כדי שלא ידבקו אחד לשני.
- 4.מערבבים את העגבניות המרוסקות והרסק המדולל עם כפית שטוחה מלח וקורט פלפל שחור.
- 5.לתבנית עגולה (קוטר 24-28 ס"מ) יוצקים שליש מרוטב העגבניות ושליש מהשמנת, ומסדרים מעל שכבת דפי לזניה.
- 6.שמים מעט מכל שאר הרכיבים מעל, מניחים שכבת פסטה נוספת, וממשיכים כך עד לשכבה האחרונה.
- 7.אופים מכוסה בתנור החם כ-20 דקות, מסירים את הכיסוי וממשיכים 5 דקות נוספות או עד שהחלק העליון משחים ומגרה.
- 8.מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים מיד.