לזניה לממהרים

אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:

 

מרכיבים

 

  • 1 חבילה דפי לזניה (שוליים מסולסלים)
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות מדולל ב-3 כפות מים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15%
  • 1/4 כוס שמן זית
  • עלים מ-1 צרור בזיליקום
  • 1 גביע גבינה לבנה 9%
  • 150 גרם מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת
  • 2 כפות פרמז’ן מגורד

 

אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור על 180 מ"צ (טורבו)
  • 2.מרתיחים 2 ליטר מים בסיר מוסיפים מלח לטעם ומבשלים את דפי הלזניה 2-3 דקות.
  • 3.מסננים את דפי הלזניה ומשמנים מעט כדי שלא ידבקו אחד לשני.
  • 4.מערבבים את העגבניות המרוסקות והרסק המדולל עם כפית שטוחה מלח וקורט פלפל שחור.
  • 5.לתבנית עגולה (קוטר 24-28 ס"מ) יוצקים שליש מרוטב העגבניות ושליש מהשמנת, ומסדרים מעל שכבת דפי לזניה.
  • 6.שמים מעט מכל שאר הרכיבים מעל, מניחים שכבת פסטה נוספת, וממשיכים כך עד לשכבה האחרונה.
  • 7.אופים מכוסה בתנור החם כ-20 דקות, מסירים את הכיסוי וממשיכים 5 דקות נוספות או עד שהחלק העליון משחים ומגרה.
  • 8.מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים מיד.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל