לזניה סלק

צילום- עידית נרקיס כ"ץ

mako אוכל טוב
20 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:

לרוטב הסלק-עגבניות:

 

  • חבילה (500 גרם) סלקים בוואקום
  • 2 פחיות (400 מ”ל כל אחת) עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה
  • 3 כפות שמן זית
  • 3-4 שיני שום, כתושות
  • קופסת רסק עגבניות קטנה
  • כפית מלח
  • כפית סוכר

 

לרוטב הבשמל:

 

  • 75 גרם חמאה
  • 4 וחצי כפות קמח
  • 3 כוסות חלב
  • קורט מלח
  • רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
  • שן שום, כתושה

 

להרכבה:

 

  • כ-17 דפי לזניה
  • 170-200 גרם מוצרלה מגוררת
  • פרוסות הסלק ששמרנו בצד
אופן ההכנה:
  • 1.מתחילים עם רוטב הסלק-עגבניות: שומרים סלק אחד גדול או שניים קטנים בצד, ומגררים את כל השאר בפומפייה עם חורים גדולים. מעבירים לסיר בינוני יחד עם העגבניות המרוסקות.
  • 2.מוסיפים לסיר כוס מים (אפשר למדוד בקופסאות השימורים הריקות, וכך לחלץ משם שאריות עגבניות שאולי נדבקו לדפנות), שמן זית, שום כתוש, רסק עגבניות, מלח וסוכר. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים לפחות 20 דקות על אש קטנה. טועמים ומוסיפים עוד מלח אם צריך. שומרים בצד.
  • 3.פורסים את הסלק ששמרנו בצד ל-9 עיגולים יפים.
מכינים את הבשמל:
  • 1. ממיסים בסיר בינוני חמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים דקה-שתיים עד שלא מריחים עוד ריח של קמח. מוסיפים בהדרגה כוס חלב וטורפים עד שאין גושים. מוסיפים את 2 כוסות החלב הנוספות, יחד עם מלח, אגוז מוסקט ושום. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך. טובלים כף, ואם הרוטב מצפה את הגב שלה בלי לנטוף – הוא מוכן. מורידים מהאש.
  • 2.מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 3.אחרי שהרטבים קצת הצטננו מרכיבים את הלזניה: יוצקים בתבנית מלבנית מעט רוטב עגבניות (רק כדי להרטיב את התחתית). מסדרים עלי לזניה ועליהם שכבה נדיבה של רוטב עגבניות (כשליש מהכמות). מוסיפים כשליש מרוטב הבשמל הלבן (אפשר לשייש את שני הרטבים ביחד) ומעל חופן נדיב של גבינת מוצרלה מגוררת.
  • 4.מסדרים על המוצרלה שכבה נוספת של עלי לזניה, עליהם שוב שכבה נדיבה של רוטב עגבניות ועליו רוטב בשמל וגבינת מוצרלה מגוררת. מכסים בעלי לזניה, מורחים את יתרת רוטב העגבניות ומפזרים מוצרלה מגוררת.
  • 5.לסיום מסדרים עוד שכבה של עלי לזניה, עליה את שאריות רוטב הבשמל, עליו את עיגולי הסלק ולסיום יתרת המוצרלה.
  • 6.מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, מניחים על תבנית גדולה יותר (הלזניה עלולה לבעבע מעבר לגבולות התבנית) ואופים חצי שעה. לאחר חצי שעה מסירים את הכיסוי ואופים 15-20 דקות נוספות, עד שהחלק העליון משחים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל