מאפינס זוקיני, פטה ועגבניות מיובשות

אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:
  • 3 זוקיני מגוררים על פומפייה + 1 כפית מלח
  • כוס עגבניות מיובשות
  • 2 ביצים
  • 1 כוס ( 240 מ”ל ) חלב/חלב סויה
  • 1/2 כוס ( 100 מ”ל ) שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 5 כוסות (210 גרם) קמח ללא גלוטן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • שקית ( 10 גרם ) אבקת אפייה
  • חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
  • חצי כוס גרעיני חמניה
אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל190 מעלות על מצב טורבו ומשמנים תבנית מאפינס בשמן זית.
  • 2.מערבבים את הזוקיני המגורר עם כפית מלח ומניחים במסננת להגיר נוזלים.
  • 3.משרים את העגבניות המיובשות כ-10 דקות במים רותחים. מסננים וקוצצים.
  • 4.מערבבים בקערה את הביצים, החלב, שמן הזית והדבש.
  • 5.בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את הקמחים, המלח, הפלפל ואבקת האפייה.
  • 6.סוחטים את הזוקיני מנוזלים, מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים היטב.
  • 7.שופכים את התערובת הנוזלית לתערובת "היבשים" ביחד עם העגבניות המיובשות והבזיליקום, ומערבבים רק עד לאיחוד.
  • 8.מעבירים את התערובת לתבנית המאפינס וממלאים עד ל1/4 מהגובה, מפזרים קוביות גבינת פטה וממלאים עד ל3/4 הגובה.
  • 9.מפזרים בכל תבנית גרעיני חמניה ואופים 20-25 דקות עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא עם פירורים לחים.
  • 10.* חשוב להוציא את המאפינס סמוך להוצאתם מהתנור כדי שלא ימשיכו להאפות מחום התבנית
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל