מלנזנה ים תיכונית

אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:
  • 3 חצילים בגודל בינוני
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 חבילה גבינת חמד 5% – פרוס דק
  • 4 עגבניות פרוסות דק
  • עלים מצרור אורגנו טרי

 

לרוטב

 

  • 1 בקבוק (700 גרם) פאסאטה עגבניות (מחית עגבניות חלקה)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית

 

לציפוי

 

  • 1/3 כוס טחינה מלאה
  • ½ כוס מים
אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב טורבו.
  • 2.קולפים לסירוגין את החצילים וחותכים כל חציל ל-4 פרוסות בעובי אצבע.
  • 3.משמנים את החצילים בשמן זית ומתבלים במלח. מסדרים את החצילים בשכבה אחת על נייר אפייה ואופים בתנור החם עד שהחצילים מתרככים מעט ומשחימים. מצננים.
  • 4.בינתיים, מערבבים את חומרי הרוטב ופורסים את הגבינה והעגבניות.
  • 5.כעת מסדרים בתבנית מתאימה לתנור את המלנזנה: 3 כפות מהרוטב בתחתית, מעל מסדרים שכבת חצילים, עליהם שכבת גבינת חמד, פרוסות עגבנייה, אורגנו וכוס מהרוטב.
  • 6.מעל מסדרים שכבה זהה, ומסיימים בשכבת חצילים.
  • 7.מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות על מצב טורבו ואופים כ-25 דקות ללא כיסוי.
  • 8.מערבבים טחינה ומים, יוצקים מעל השכבה העליונה ומחזירים לתנור ל5 דקות נוספות.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל