מלנזנה ים תיכונית
אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:
- 3 חצילים בגודל בינוני
- 5-6 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 חבילה גבינת חמד 5% – פרוס דק
- 4 עגבניות פרוסות דק
- עלים מצרור אורגנו טרי
לרוטב
- 1 בקבוק (700 גרם) פאסאטה עגבניות (מחית עגבניות חלקה)
- 1 כף רוטב סויה
- 5 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
לציפוי
- 1/3 כוס טחינה מלאה
- ½ כוס מים
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב טורבו.
- 2.קולפים לסירוגין את החצילים וחותכים כל חציל ל-4 פרוסות בעובי אצבע.
- 3.משמנים את החצילים בשמן זית ומתבלים במלח. מסדרים את החצילים בשכבה אחת על נייר אפייה ואופים בתנור החם עד שהחצילים מתרככים מעט ומשחימים. מצננים.
- 4.בינתיים, מערבבים את חומרי הרוטב ופורסים את הגבינה והעגבניות.
- 5.כעת מסדרים בתבנית מתאימה לתנור את המלנזנה: 3 כפות מהרוטב בתחתית, מעל מסדרים שכבת חצילים, עליהם שכבת גבינת חמד, פרוסות עגבנייה, אורגנו וכוס מהרוטב.
- 6.מעל מסדרים שכבה זהה, ומסיימים בשכבת חצילים.
- 7.מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות על מצב טורבו ואופים כ-25 דקות ללא כיסוי.
- 8.מערבבים טחינה ומים, יוצקים מעל השכבה העליונה ומחזירים לתנור ל5 דקות נוספות.