מעטפת בוריק ב 10 דקות | אושר ואודי

אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:

לבוריק

 

  • 6 כפיות שמן זית
  • 1 כף חמאה
  • 6 עלי סיגר
  • 6 ביצים בגודל M
  • 250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% – חתוכה לקוביות
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק – קצוצים דק
  • מלח ופלפל

 

הגשה

 

  • 2 מלפפונים
  • 3 עגבניות
  • ראש חסה ערבית
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • מיץ מ-1 לימון
  • 3 כפות שמן זית בכבישה קרה
  • קורט מלח
אופן ההכנה:
  • 1.מחממים מחבת בעלת ציפוי נון-סטיק (קוטר 20-24 ס"מ) , מניחים כפית שמן זית, מעט חמאה ומעל את עלה הסיגר הראשון. מטגנים במשך כדקה עד שהבצק מזהיב מעט.
  • 2.יוצרים "קן" על ידי סידור 4-5 קוביות גבינה בולגרית ובצל ירוק במעגל במרכז העלה ושוברים במרכזו ביצה.
  • 3.מתבלים את הביצה בפלפל שחור ומעט מלח וממשיכים לטגן כ-20 שניות.
  • 4.מקפלים את צידי עלי הסיגר כלפי פנים כמו מעטפה והופכים את המעטה לצידה השני (ניתן להוסיף מעט שמן זית אם צריך).
  • 5.ממשיכים לטגן על חום בינוני עד שהחלק התחתון מזהיב וחלבון הביצה מתייצב (1-2 דקות)
  • 6.מעבירים לצלחת הגשה וממשיכים להכין בוריק נוספים באופן דומה.
להגשה:
  • 1.קוצצים את הירקות והעלים, מערבבים ומגישים סלט קטן לצד כל בוריק.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל