ניוקי דלעת ערמונים ושקדים ברוטב אפונה ונענע

אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:

לניוקי

 

  • 2-3 יח’ דלעת ערמונים בינוניות ( סה”כ כוס וחצי- 300 גרם- דלעת מעוכה לאחר צלייה )
  • 1 כוס (140 גרם) קמח ללא גלוטן
  • כף ממרח שקדים ( לא חובה )
  • כפית מלח
  • חצי כפית אגוז מוסקט מגורר

 

לרוטב

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרישה קצוצה
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 3 כפות מים
  • כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה מופשרת
  • 2 כוסות מים
  • כפית מלח + חצי כפית פלפל שחור גרוס + כפית סוכר
  • חצי כוס עלי נענע
  • כף קליפת לימון מגוררת ( לא חובה )

 

להגשה

 

  • חצי כוס שקדים פרוסים קלויים
  • עלי נענע
  • יוגורט

 

 

אופן ההכנה:
  • 1.לניוקי: מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.
  • 2.מכניסים את הדלעות בשלמותן וצולים כ-45 דקות עד שהן רכות (בודקים באמצעות מזלג).
  • 3.חוצים את הדלעות, מנקים מגרעינים ומרוקנים את "הבשר" באמצעות כף לקערה.
  • 4.מועכים את "בשר" הדלעת ומוסיפים את שאר החומרים. לשים מעט ליצירת בצק רך ודביק.
  • 5.מחלקים את הבצק ל4-5 חלקים ומקמחים משטח עבודה.
  • 6.לוקחים כדור אחד, מקמחים את הידיים, ויוצרים גליל בעובי של כ-2 ס"מ. חותכים כל גליל לניוקי באורך כ-2 ס"מ. מקמחים את המשטח והידיים לפי הצורך.*
לרוטב
  • 1.מטגנים את הכרישה והשום בשמן הזית 2-3 דקות, מוסיפים את 3 כפות מים ומבשלים עד שמתאדים.
  • 2.מוסיפים את האפונה, המים, המלח, הפלפל והסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את עלי הנענע וקליפת הלימון וטוחנים באמצעות בלנדר מוט.
הרכבת המנה:
  • 1.מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הניוקי במחזורים במשך כ-2 דקות עד שהם צפים. מוציאים את הניוקי למגש באמצעות כף מחוררת, ומערבבים עם שמן זית למניעת הידבקות.
  • 2.מעבירים את הניוקי לצלחות הגשה, יוצקים רוטב אפונה מלמעלה ומפזרים שקדים, נענע וכף יוגורט לכל סועד.
  • 3.בשלב הזה אפשר להכניס את הניוקי לקופסא מרופדת בנייר אפייה ולשמור בפריזר
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל