שקשוקת סלקים וגבינה בולגרית

אושר אידלמן & אודי ברקן
25 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:

 

לרוטב

  • 3-4 סלקים מבושלים (ניתן לקנות מוכן בוואקום) חתוכים לפלחים או סלקים טריים מגוררים
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מים
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 3 כפות עלי טימין טרי
  • 3 כפות חומץ תפוחים או חומץ יין לבן או חומץ בלסמי
  • 1 כף דבש
  • קליפה מגוררת מ2 ליים או 1 לימון
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה לבישול 10% שומן (אפשר להחליף בקרם קוקוס או סויה)
  • כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס

 

לסיום השקשוקה

  • 6 חלמונים או 6 ביצים
  • 100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
  • חצי כוס שקדים קצוצים (אפשר להחליף בפקאנים או אגוזי מלך)
  • חופן עלי כוסברה/פטרוזיליה
אפשרות א'
  • 1.סלקים מבושלים - מחממים תנור ל220 מעלות על מצב טורבו. מערבבים את הסלקים עם 2 כפות שמן זית ומכניסים לתנור לכ-רבע שעה.
אפשרות ב'
  • 1.סלקים טריים – מערבבים את הסלקים המגוררים עם 3 כפות מים בקערה עמידה למיקרוגל. מכניסים למיקרוגל ל10 דקות עד שהסלקים מתרככים.
  • 2.
מתחילים
  • 1.בסיר רחב או מחבת גדולה מחממים שמן זית ביחד עם השום והטימין. מטגנים 2-3 דקות על חום נמוך.
  • 2.מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד דקה.
  • 3.מעלים לחום בינוני-גבוה ומוסיפים את הסלקים הצלויים/מבושלים ומוסיפים את קליפת הליים והשמנת.
  • 4.מביאים לרתיחה, מנמיכים לעוצמה בינונית ושוברים פנימה את החלמונים/הביצים.
  • 5.מפזרים גבינה.
  • 6.אם משתמשים בחלמונים בלבד מבשלים כ-2 דקות.
  • 7.אם משתמשים בביצים שלמות מבשלים כ-6 דקות עד שהחלבון מתגבש אבל החלמון נשאר נוזלי.
  • 8.מפזרים שקדים/אגוזים ופטרוזיליה/כוסברה ומגישים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל