סמבוסק טונה וזיתים

אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:

לבצק

 

  • 2/3 כוס קמח
  • חצי כפית מלח
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס (60 מ”ל) מים רותחים
  • 1 כף גדושה יוגורט

 

למילוי

 

  • 1 פחית טונה במים מסוננת
  • 4 כפות שמן זית
  • 10 יח’ זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
  • צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כפית אריסה חריפה
  • חצי כפית מלח

 

להגשה

 

  • 1/3 כוס טחינה מלאה
  • רבע כפית מלח
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מים קרים
אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.
לבצק:
  • 1.מערבבים בקערה קמח ומלח, מוסיפים שמן זית ומערבבים מעט.
  • 2.מוסיפים מים רותחים ויוגורט ומערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק. מצננים מעט.
  • 3.מחלקים את הבצק ל-3, מרדדים על משטח מקומח לעובי של 1/4 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ.
למילוי:
  • 1.מערבבים את כל חומרי המילוי
ממלאים:
  • 1.מניחים 1 כפית מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, מרטיבים מעט את השוליים במים, מקפלים לחצי ומהדקים את השוליים עם מזלג.
  • 2.אופים בתנור 10-15 דקות.
  • 3.בינתיים מכינים טחינה: מערבבים את כל החומרים ומוסיפים מים עד להגעה למרקם הרצוי.
  • 4.מגישים את הסמבוסק לצד הטחינה.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל