קוביות פאי קשיו ודבש מלוח
ענבל פיית העוגיות
30 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:
לתחתית בצק פריך:
1 חבילת בצק פריך מתוק “רמי לוי”, מופשר לפי הוראות היצרן
למלית דבש מלוח וקשיו:
100 גרם חמאה
60 גרם (רבע כוס ועוד כף) סוכר דמררה
170 גרם (חצי כוס) דבש טהור מפרחי בר “רמי לוי”
60 מ”ל (רבע כוס) שמנת להקצפה
1 כפית תמצית וניל
1/3 כפית מלח
200 גרם אגוזי קשיו קלופים טבעיים, או קלויים ללא מלח
מעט מלח ים אטלנטי או מלח גס, להגשה
אופן ההכנה:
- 1.לתחתית בצק פריך: משטחים את הבצק על תחתית תבנית 20x20 ס"מ, מנקבים במזלג ומקפיאים לחצי שעה.
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו, אופים את תחתית הבצק 16-20 דקות להזהבה קלה, מצננים.
- 3.למלית דבש מלוח וקשיו: בסיר בינוני-קטן מבשלים חמאה עם סוכר דמררה ודבש על להבה בינונית תוך עירבוב לעיתים, עד שהחמאה והסוכר נמסים והתערובת מגיעה לרתיחה.
- 4.מנמיכים מעט להבה ומבשלים את התערובת 5 דקות נוספות תוך בעבוע בינוני ועירבוב לעיתים.
- 5.מסירים את התערובת מהכיריים. מוסיפים שמנת להקצפה, תמצית וניל ומלח ומערבבים (זהירות מהאדים). מצננים.
- 6.מפזרים את אגוזי הקשיו על תחתית הבצק ויוצקים מעל את מלית הדבש.
- 7.אופים 25-30 דקות כך שהמלית מבעבעת מאוד וקצת משחימה אך עדיין רוטטת וזה בסדר, היא תתייצב לאחר שתצטנן.
- 8.מעבירים בעדינות סכין מסביב לדפנות כדי לשחרר את המאפה ומצננים היטב לכמה שעות עד שהמלית מתייצבת.
- 9.פורסים את המאפה לקוביות קטנות, מפזרים מעל מעט מלח ים אטלנטי או מלח גס לפני ההגשה. שומרים את הקוביות בקופסה אטומה במקום מוצל בטמפרטורת החדר או במקרר.