חומוס שעועית וגזר עם סלסה חריפה

אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:

לחומוס

  • 1 שקית (800 גרם) שעועית לבנה קפואה
  • 4 גזרים פרוסים
  • 1 בצל פרוס
  • 4 שיני שום שלמות
  • 200 גרם טחינה גולמית
  • 30 כפות שמן זית ישראלי
  • כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס

 

לסלסה

  • 3 עגבניות בשלות
  • 2 פלפלים חריפים אדומים
  • חצי כוס עלי אורגנו
  • 2 שיני שום
  • כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית ישראלי

 

להגשה

  • מלפפונים פרוסים
  • עלי אורגנו טרי
  • גרעיני חמניה קלופים קלויים
לחומוס
  • 1.מעבירים את השעועית, הגזרים והשום לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות עד שהירקות רכים. מסננים ושומרים חלק ממי הבישול.
  • 2.מעבירים את השעועית והירקות ביחד עם שאר הרכיבים למעבד מזון או בלנדר חזק וטוחנים למרקם חלק. במידת הצורך מוסיפים חלק ממי הבישול. שומרים חם.
לסלסה
  • 1.טוחנים את כל הרכיבים למרקם גס
מגישים
  • 1.מורחים את החומוס בצלחת הגשה גדולה, שופכים סלסה מלמעלה, מפזרים מלפפונים, עלי אורגנו וגרעיני חמניה ומגישים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל