ירקות אביב חמימים
ramile
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
400 גרם תחתיות ארטישוק רמי לוי
3 שומר חתוכים לרבעים
2 גבעולי סלרי כולל העלים קצוץ
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 בצל סגול חתוך לרצועות
1 כף אריסה רמי לוי
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
כף רכז רימונים
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון גדול
כוס וחצי מים
להגשה: שקדים מולבנים קלויים , רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
- 1.חותכים את תחתיות הארטישוק לחצאים
- 2.מניחים בסיר שמן זית , בצל סגול , גמבה אדומה ומערבבים כ- 3 דקות
- 3.מוסיפים את לבבות הארטישוק והשומר, מערבבים ומוסיפים תבלינים ואריסה.
- 4.ממשיכים לערבב ומוסיפים מים , מביאים לרתיחה ומוסיפים רכז רימונים, מיץ לימון, מבשלים ללא כיסוי עד לצמצום הנוזלים
- 5.מגישים בקערה מרכזית לשולחם עם שקדים מולבנים קלויים מעל ופטרוזיליה.