לביבות עדשים ירוקות ב-20 דקות | אושר ואודי

*תמחור המתכון בהתאם להערכת הכמות בלבד.

אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:
  • 200 גרם (1 כוס) עדשים ירוקות קפואות מופשרות
  • 120 גרם (1 כוס + 2 כפות) שיבולת שועל אינסטנט
  • 3 ביצים
  • 200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
  • 150 גרם (1 שקית) תרד טרי, שטוף וקצוץ גס
  • חופן גדול עלי בזיליקום קצוצים גס
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 2 כפיות מלח + 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 70 גרם (חצי כוס) קמח תופח מקמח מלא (אפשר גם קמח תופח רגיל)

 

לטיגון

 

  • שמן זית

 

הצעת הגשה

 

  • יוגורט/מנת חמוצה
אופן ההכנה:
  • 1.מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים מספר ס"מ מעל לגובה העדשים ומביאים לרתיחה.
  • 2.מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד לריכוך מלא – כ-15 דקות. מסננים היטב ומקררים.
  • 3.מערבבים את כל החומרים למעט הקמח. מוסיפים קמח ומערבבים עד לאיחוד. אם התערובת מאוד נוזלית ניתן להוסיף עוד קמח.
  • 4.מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות, להתייצבות.
  • 5.מחממים מחבת, מוסיפים 1-2 כפות שמן זית, יוצרים לביבות ומטגנים על אש בינונית 3 דקות מצד אחד.
  • 6.הופכים, מכסים את המחבת ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
  • 7.מגישים חם עם יוגורט או שמנת חמוצה.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל