מרק פטריות צלויות

ramile
30 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים:

מצרכים:

 

  • 3 סלסילות פטריות שמפיניון (אפשר גם לערבב סוגים אחרים) פרוסות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • חופן עלי מרווה קצוצים (אפשר להחליף בטימין או אורגנו)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 5 ליטר מים
  • 400 מ”ל קרם קוקוס (אפשר להחליף בשמנת לבישול או בקרם סויה)
  • חצי שקית (10 גרם) פטריות פורצ’יני מיובשות (לא חובה)
  • 2 כפיות מלח וכפית פלפל שחור

 

להגשה

 

  • פטרוזיליה קצוצה
  • שקדים פרוסים קלויים
מרק:
  • 1.מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.
  • 2.מערבבים את הפטריות עם הבצלים, שמן הזית, הסילאן ווהמרווה ומעבירים לתבנית תנור רחבה.
  • 3.צולים בתנור 20-30 דקות עד שהירקות משחימים.
  • 4.מעבירים את הירקות לסיר מרק ביחד עם יתר המצרכים ומביאים לסף רתיחה.
  • 5.מעבירים 3/4 מהנוזלים לבלנדר וטוחנים למרקם חלק.**
  • 6.מחזירים לסיר ומערבבים עם שאר המרק.
  • 7.מפזרים פטרוזיליה קצוצה ושקדים ומגישים.
  • 8.** אם רוצים טוחנים למרקם חלק.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל