מרק פטריות צלויות
ramile
30 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים:
מצרכים:
- 3 סלסילות פטריות שמפיניון (אפשר גם לערבב סוגים אחרים) פרוסות
- 2 בצלים קצוצים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף סילאן
- חופן עלי מרווה קצוצים (אפשר להחליף בטימין או אורגנו)
- 2 כפות רוטב סויה
- 5 ליטר מים
- 400 מ”ל קרם קוקוס (אפשר להחליף בשמנת לבישול או בקרם סויה)
- חצי שקית (10 גרם) פטריות פורצ’יני מיובשות (לא חובה)
- 2 כפיות מלח וכפית פלפל שחור
להגשה
- פטרוזיליה קצוצה
- שקדים פרוסים קלויים
מרק:
- 1.מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.
- 2.מערבבים את הפטריות עם הבצלים, שמן הזית, הסילאן ווהמרווה ומעבירים לתבנית תנור רחבה.
- 3.צולים בתנור 20-30 דקות עד שהירקות משחימים.
- 4.מעבירים את הירקות לסיר מרק ביחד עם יתר המצרכים ומביאים לסף רתיחה.
- 5.מעבירים 3/4 מהנוזלים לבלנדר וטוחנים למרקם חלק.**
- 6.מחזירים לסיר ומערבבים עם שאר המרק.
- 7.מפזרים פטרוזיליה קצוצה ושקדים ומגישים.
- 8.** אם רוצים טוחנים למרקם חלק.