מתכון תבשיל חיטה ולוביה עם גזר

תבשיל צבעוני וטעים באווירת חגי תשרי. אם אין רימונים טריים ניתן לקשט את המנה בחמוציות מיובשות או צימוקים

עוז תלם
30 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:

1 כוס לוביה יבשה

1 כוס גרגרי חיטה

2 כרישות בגודל בינוני

2-3 גזרים בגודל בינוני, קלופים

1 צרור מנגולד

2 כפות שמן זית

כפית מלח גס + מלח דק לפי הטעם

חופן גרגרי רימון טריים

אופן הכנה:
  • 1.משרים את גרגרי החיטה והלוביה במשך שעה במים קרים. מסננים ושוטפים היטב.
  • 2.מפרידים בין גבעול המנגולד הלבן לעלים הירוקים. קוצצים את הגבעולים דק ואת העלים חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ.
  • 3.חוצים את הכרישה לאורך ופורסים דק לחצאי עיגול.
  • 4.חותכים את הגזרים לקוביות קטנות או מגררים על צד גס של פומפייה.
  • 5.בסיר בגודל בינוני שמים את שמן הזית והירקות הקצוצים (מלבד עלי המנגולד). מוסיפים את המלח הגס ומטגנים מעל להבה גבוהה 5 דקות או עד ריכוך קל.
  • 6.מוסיפים את החיטה והלוביה ומוסיפים 4 כוסות מים.
  • 7.מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית 25-30 דקות או עד שגרגרי החיטה והלוביה התרככו אבל לא מדי. אם רואים שחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים לפי הצורך.
  • 8.מוסיפים את עלי המנגולד לסיר ובוחשים בעדינות. מבשלים 3-4 דקות נוספות עד שעלי המנגולד התרככו ושינו צבע לירוק כהה. טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם.
  • 9.מחלקים לקערות הגשה ומעל כל מנה מפזרים גרגרי רימון.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל