ניוקי תפוחי אדמה

אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
  • 1 ק”ג תפו”א (זן צהוב שמתאים לאפייה)
  • 2 כוסות מלח גס
  • 180 גרם קמח כוסמין
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית שטוחה מלח

 

להגשה

 

  • 1 צנצנת ממרח פסטו בזיליקום או ממרח עגבניות מיובשות של רמי לוי
אופן הכנה:
  • 1.מחממים תנור לטמפ' של 190 מעלות.
  • 2.מסדרים על מגש שכבה אחידה של מלח גס ועליה תפו"א (מומלץ לדקור את תפו"א 2-3 פעמים במזלג).
  • 3.אופים כ-35 דקות או עד שתפו"א רכים מאוד (מומלץ להפוך לאחר 20 דקות).
  • 4.מסירים את הקליפה עם סכין קטנה, שוקלים 500 גרם נטו תפו"א ללא קליפה, מעבירים דרך מועך תפו"א או מועכים היטב בעזרת מזלג. מאפשרים להצטנן מעט.
  • 5.מפזרים מעט 2/3 מהקמח (120 גרם), חלמונים, מלח ומתחילים ללוש בעדינות את התערובת כדקה או עד שהקמח נטמע. מוסיפים את שאר הקמח, לשים עד השגת בצק אחיד שבתגובה ללחיצה - חוזר מעט (כמו כן, חשוב להימנע מעיבוד יתר).
  • 6.יוצרים צורת גליל עבה, חותכים לחמש חתיכות שוות ומרדדים עם הידיים כל חתיכה לכדי גליל מוארך.
  • 7.בעזרת קלף חד או סכין חותכים כל גליל למקטעים באורך 2 ס"מ.
  • 8.מבשלים בשלושה סבבים במי מלח (כמו לפסטה) על סף רתיחה. כאשר הניוקי צפים, מעבירים בעדינות למי קרח.
  • 9.מוציאים ממי הקרח, מייבשים מעט ובוזקים שמן זית על מנת שלא יידבקו.
  • 10.מחממים מחבת טפלון וצורבים את הניוקי עם מעט שמן זית. מוסיפים 2-3 כפות ממרח פסטו בזיליקום או עגבניות מיובשות, מערבבים ומגישים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל