סלט בורגול ועדשים

רות אופק
50 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
  • כוס עדשים שחורות מבושלות
  • כוס בורגול מושרה במים רותחים
  • בצל סגול גדול קצוץ
  • בטטה בינונית חתוכה לריבועים קטנים.
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • כ- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים/צנוברים/שקדים (ניתן לקלות לפני, לא חובה).
אופן ההכנה:
  • 1.מבשלים את העדשים במים במשך כחצי שעה עד שהן רכות, אבל עדיין שומרות על צורתן. מסננים ומניחים בצד שיצטננו מעט.
  • 2.משרים את הבורגול בקערה מלאה מים עד לכיסוי במשך לפחות שעה לפני ההכנה. מסננים מעודפי מים ומעבירים לקערה גדולה.
  • 3.במחבת גדולה מאדים את קוביות הבטטת במעט מים למשך כ- 5 דקות. לאחר מכן מסירים את המכסה, מתבלים במעט מלח ומטגנים את הבטטות במעט שמן עד שיהיו שחומות. לחלופין ניתן לאפות את קוביות הבטטה כאשר לפני האפיה מזלפים עליהן מעט שמן ומפזרים מעליהן מלח ופלפל.
  • 4.מערבבים בקערה את הבורגול, העדשים, הבטטות, הבצל הקצוץ, והפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל, מעט שמן זית ומיץ לימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • 5.לפני ההגשה מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל