סלט סלמון ניסואז
אושר אידלמן & אודי ברקן
10 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
לסלמון
- 400 גרם פילה סלמון עם עור
- 2 כפות שמן זית
- מלח/פלפל שחור גרוס
לסלט
- 1 בטטה שטופה היטב וחתוכה לקוביות
- 300 גרם (3 כוסות) שעועית ירוקה חתוכה ל3 מקטעים (ניתן להשתמש בשעועית ירוקה קפואה)
- 1 שקית עלי חסה סלנובה (אפשר להשתמש בחסה אחרת)
- 4 עגבניות חתוכות לשמיניות
- חצי כוס זיתי קלמטה קצוצים
- חצי בצל סגול פרוס דק
- רבע כוס אגוזי לוז קלויים קצוצים גס (אפשר להחליף באגוזים אחרים)
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- מיץ וקליפה מגוררת מ1 לימון גדול
- 1 כף חומץ יין לבן
- 1 כף דבש
- 1 כף שטוחה חרדל דיז’ון
- 1 שן שום כתושה
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
להגשה
- 3 ביצים קשות חתוכות לרבעים
אופן ההכנה:
- 1.מתבלים את הסלמון במלח ופלפל.
- 2.מחממים מחבת נון- סטיק, מוסיפים את שמן הזית ומניחים את הסלמון על צד העור.
- 3.מטגנים 5 דקות, הופכים ומטגנים 3 דקות נוספות. מכבים את האש. מקררים וחותכים לצ'אנקים גסים.
- 4.מכניסים את קוביות הבטטה למיקרוגל בכלי מתאים ומפעילים ל6 דקות עד שמתרככת.
- 5.מבשלים את השעועית הירוקה במים רותחים ל2 דקות ומעבירים למי קרח. מסננים.
- 6.מערבבים את כל חומרי הרוטב ומערבבים יחד עם יתר חומרי הסלט.
- 7.מעבירים ל4 קעריות אישות, מסדרים בכל קערית 3 רבעי ביצה קשה ונתחי סלמון ומגישים