סלט סלנובה טונה | אודי ואושר
סלט קל להכנה, עשיר בנוגדי חמצון שמגיעים מהעלים הטריים וחלבון איכותי שמגיע מרוטב שמבוסס בעיקר על טונה (!). מוכנים להיות מופתעים?
אושר אידלמן & אודי ברקן
10 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
לסלט
- 1 חסה סלנובה אדומה
- 1 חסה סלנובה ירוקה
- 1 צרור סורל
לרוטב טונה
- 1 קופסת טונה (160 גרם) קטנה מסוננת
- 1 כפית חרדל
- 1 כף מיונז לייט
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות מים
- 2 כפות שמן זית בכבישה קרה
- שליש כפית פלפל שחור גרוס
- רבע כפית מלח
להגשה
- 1 כף גרעיני דלעת
אופן ההכנה:
- 1.מסירים את השורש של החסות והסורל, מסדרים בקערת הגשה.
- 2.מכניסים לכוס גבוהה את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- 3.יוצקים מחצית מהרוטב על הסלט (את השאר ניתן לשמור במקרר כיומיים), מערבבים ומפזרים מעל את גרעיני הדלעת.