סלט קיץ של אטריות אורז, מנגו וטופו ברוטב בוטנים

אושר אידלמן & אודי ברקן
10 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
  • 300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי חבילה (100 גרם) אטריות אורז עבות
  • 2 מנגו קשים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • רבע כרוב סגול/לבן פרוס דק
  • 2 קולורבי חתוכים לקוביות
  • 1 בצל סגול קטן פרוס דק
  • 2 פלפל צ’ילי אדום חריף קצוץ
  • צרור קטן עלי כוסברה
  • צרור קטן עלי נענע

לרוטב

 

  • 2 כפות חמאת בוטנים חלקה
  • 3 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי מגורר
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/3 כוס (80 מ”ל) מים
  • 1/3 כוס (80 מ”ל) קרם קוקוס
  • 2 כפות סוכר חום

 

להגשה

 

  • חצי כוס בוטנים קלויים קצוצים גס

 

הוראות הכנה:
  • 1.מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את קוביות הטופו 2-3 דקות עד להשחמה.
  • 2.מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן ומסננים.
לרוטב:
  • 1.מחממים את כל חומרי הרוטב בסיר ומבשלים על סף רתיחה כ-5 דקות. טוחנים ומקררים.
  • 2.מכינים את כל חומרי הסלט, מערבבים עם קוביות הטופו, אטריות האורז והרוטב ומגישים עם בוטנים קלויים מלמעלה.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל