סלט קיץ של אטריות אורז, מנגו וטופו ברוטב בוטנים
אושר אידלמן & אודי ברקן
10 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
- 300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
- 2 כפות שמן זית
- חצי חבילה (100 גרם) אטריות אורז עבות
- 2 מנגו קשים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
- רבע כרוב סגול/לבן פרוס דק
- 2 קולורבי חתוכים לקוביות
- 1 בצל סגול קטן פרוס דק
- 2 פלפל צ’ילי אדום חריף קצוץ
- צרור קטן עלי כוסברה
- צרור קטן עלי נענע
לרוטב
- 2 כפות חמאת בוטנים חלקה
- 3 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי מגורר
- 2 שיני שום פרוסות
- 3 כפות חומץ אורז
- 3 כפות רוטב סויה
- 1/3 כוס (80 מ”ל) מים
- 1/3 כוס (80 מ”ל) קרם קוקוס
- 2 כפות סוכר חום
להגשה
- חצי כוס בוטנים קלויים קצוצים גס
הוראות הכנה:
- 1.מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את קוביות הטופו 2-3 דקות עד להשחמה.
- 2.מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן ומסננים.
לרוטב:
- 1.מחממים את כל חומרי הרוטב בסיר ומבשלים על סף רתיחה כ-5 דקות. טוחנים ומקררים.
- 2.מכינים את כל חומרי הסלט, מערבבים עם קוביות הטופו, אטריות האורז והרוטב ומגישים עם בוטנים קלויים מלמעלה.