פילה דג בציפוי פיסטוק וכוסברה עם תמרים צהובים
אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים:
- 6 פילה דג לבן (למשל מוסר ים, ברמונדי, דניס,לברק)
- שמן זית למריחת הדגים
לציפוי
- צרור גדול של כוסברה
- 2 שיני שום קלופות
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- כוס פיסטוקים קלופים וקלויים
- כוס פנקו (או פירורי לחם)
לסלסה
- 12 תמרים צהובים מגולענים
- 1 פלפל חריף קצוץ
- צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
- מיץ וקליפה מגוררת מלימון גדול או שניים קטנים
- 4 כפות שמן זית
- כף דבש
- כפית מלח
- בצל סגול קטן קצוץ לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור ל220 מעלות על מצב טורבו.
- 2.מתחילים בהכנת הציפוי: טוחנים את כל הרכיבים, למעט הפנקו, בפולסים, במעבד מזון עד להגעה למרקם גרגירי. מערבבים עם הפנקו.
- 3.מעבירים את פילה הדגים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מורחים בשמן זית ומצמידים את הציפוי.
- 4.מכינים את הסלסה: טוחנים במעבד מזון בפולסים את כל הרכיבים, למעט הבצל ו6 תמרים צהובים, עד להגעה למרקם גס. מוסיפים את הבצל והתמרים הקצוצים ומתקנים תיבול.
- 5.מכניסים את הדגים לתנור – כ-6 דקות לדגים דקים (דניס,לברק) ועד לכ-10 דקות לדג עבה (מוסר,ברמונדי). מוציאים.
- 6.מגישים לכל סועד פילה של דג ולצידו סלסה.