פילה דג בציפוי פיסטוק וכוסברה עם תמרים צהובים

אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים:
  • 6 פילה דג לבן (למשל מוסר ים, ברמונדי, דניס,לברק)
  • שמן זית למריחת הדגים

לציפוי

 

  • צרור גדול של כוסברה
  • 2 שיני שום קלופות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • כוס פיסטוקים קלופים וקלויים
  • כוס פנקו (או פירורי לחם)

לסלסה

 

  • 12 תמרים צהובים מגולענים
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון גדול או שניים קטנים
  • 4 כפות שמן זית
  • כף דבש
  • כפית מלח
  • בצל סגול קטן קצוץ לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל220 מעלות על מצב טורבו.
  • 2.מתחילים בהכנת הציפוי: טוחנים את כל הרכיבים, למעט הפנקו, בפולסים, במעבד מזון עד להגעה למרקם גרגירי. מערבבים עם הפנקו.
  • 3.מעבירים את פילה הדגים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מורחים בשמן זית ומצמידים את הציפוי.
  • 4.מכינים את הסלסה: טוחנים במעבד מזון בפולסים את כל הרכיבים, למעט הבצל ו6 תמרים צהובים, עד להגעה למרקם גס. מוסיפים את הבצל והתמרים הקצוצים ומתקנים תיבול.
  • 5.מכניסים את הדגים לתנור – כ-6 דקות לדגים דקים (דניס,לברק) ועד לכ-10 דקות לדג עבה (מוסר,ברמונדי). מוציאים.
  • 6.מגישים לכל סועד פילה של דג ולצידו סלסה.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל