פילה דג עם גרגירי תירס ב-30 שקלים | אושר ואודי
*תמחור המתכון בהתאם להערכת הכמות בלבד.
אושר אידלמן & אודי ברקן
25 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים:
- 1 כף שמן זית + 1 כף חמאה
- 2 בצלים ירוקים – החלק הלבן בלבד- קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 5 עלי מרווה קצוצים
- חצי כפית זרעי כוסברה
- גרגירים מ2 קלחי תירס טרי מתוק (אפשר להחליף ב1/4 שקית תירס קפוא או 1 קופסאת שימורי תירס מסוננת)
- חצי כוס (125 מ”ל) שמנת מתוקה לבישול 10% שומן (או קרם קוקוס)
- מיץ וקליפה מגוררת מ1 ליים
- כפית מלח + חצי כפית פלפל שחור גרוס
למעטפה
- 2 פילטים של דג טרי במשקל כ-120 גרם ללא עור ועצמות
- 2 כפות גבינת פרמז’ן מגוררת
- 2 כפות כוסברה קצוצה
להגשה
- 2 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) פרוסים דק
- 2 כפות אגוזי לוז קלויים קצוצים
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור ל-250 מעלות על מצב טורבו.
- 2.מניחים בסיר את שמן הזית, החמאה, השום, הבצל, המרווה, וזרעי הכוסברה ומטגנים 2-3 דקות.
- 3.מוסיפים את גרגירי התירס וממשיכים בצלייה עוד כ-2 דקות
- 4.מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות. מכבים את האש.
- 5.מכינים מעטפות- בכל נייר אפייה מניחים 3 כפות של תבשיל התירס, מעל פילה של דג, כוסברה ומעט גבינת פרמז'ן מגוררת. סוגרים את המעטפות באמצעות חוט קשירה.
- 6. צולים כ-12 דקות בתנור.
- 7.מגישים לכל סועד מעטפה פתוחה ומעל מפזרים בצל ירוק ואגוזי לוז קצוצים.