פילה דניס עם שעועית ירוקה וגבינה
אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:
לקרם גבינה בולגרית:
- 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%
- 200 גרם יוגורט
- 1-2 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
לדג:
- 3 כפות שמן זית
- 2 כוסות שעועית ירוקה קפואה – מופשרת
- 2 כוסות גרגירי חומוס קפואים – מופשרים
- 6 יח’ פילה דניס עם עור – 100 גרם כל אחת
- כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
- 1 בצל סגול פרוס דק
- חצי כפית סומאק
- צנוניות חתוכות לרבעים
- 4 פלחי לימון
אופן ההכנה:
- 1.מחממים את גריל התנור על חום מקסימלי ומשאירים את דלת התנור פתוחה מעט.
- 2.טוחנים עם בלנדר מוט/בלנדר את כל חומרי הקרם.
- 3.מסדרים על מגש את השעועית הירוקה והחומוס, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
- 4.מסדרים מעל את הדגים עם צד העור כלפי מעלה, וגם אותם מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל. מכניסים למיקום הגבוה ביותר בתנור אך נמנעים ממגע ישיר עם סלילי הגריל. צולים כ-6 דקות.
- 5.בינתיים מערבבים את הבצל עם הסומאק.
- 6.מגישים את מגש הדגים למרכז השולחן, מוזגים על פילה הדג את הקרם, מעט מהבצל המתובל ומסביב צנוניות ופלחי לימון.