פילה דניס עם שעועית ירוקה וגבינה

אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:

 

לקרם גבינה בולגרית:

 

  • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%
  • 200 גרם יוגורט
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית

 

 

לדג:

 

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כוסות שעועית ירוקה קפואה – מופשרת
  • 2 כוסות גרגירי חומוס קפואים – מופשרים
  • 6 יח’ פילה דניס עם עור – 100 גרם כל אחת
  • כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס

 

 

להגשה:

 

  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • חצי כפית סומאק
  • צנוניות חתוכות לרבעים
  • 4 פלחי לימון
אופן ההכנה:
  • 1.מחממים את גריל התנור על חום מקסימלי ומשאירים את דלת התנור פתוחה מעט.
  • 2.טוחנים עם בלנדר מוט/בלנדר את כל חומרי הקרם.
  • 3.מסדרים על מגש את השעועית הירוקה והחומוס, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
  • 4.מסדרים מעל את הדגים עם צד העור כלפי מעלה, וגם אותם מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל. מכניסים למיקום הגבוה ביותר בתנור אך נמנעים ממגע ישיר עם סלילי הגריל. צולים כ-6 דקות.
  • 5.בינתיים מערבבים את הבצל עם הסומאק.
  • 6.מגישים את מגש הדגים למרכז השולחן, מוזגים על פילה הדג את הקרם, מעט מהבצל המתובל ומסביב צנוניות ופלחי לימון.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל