פנקייק בטטה ושיבולת שועל
ramile
20 דק | חלבי | קל
רשימת מצרכים:
-
- 1בטטה גדולה (כ-400 גרם), מבושלת או אפויה
- 2ביצים
- ⅓ כוסמייפל
- 2 כפותחמאה
- 1 כפיתקינמון
- 1 כפיתתמצית וניל
- 1 כפיתג’ינג’ר מגורד דק בפומפיה
- ½ כפיתמלח
- 1 כוסקמח
- ½ כוסשיבולת שועל דקה (להכנה מהירה)
- 1 כפיתאבקת אפייה
- ½ כפיתסודה לשתייה
- 1 כוסרוויון
- חמאה לטיגון
-
להגשה:
- מייפל
- שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
- 1.קולפים את הבטטה ומועכים אותה לפירה חלק, מעבירים לקערה גדולה.
- 2.מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- 3.מחממים מחבת גדולה וממיסים בה מעט חמאה. מורידים, באמצעות שתי כפות, עיגולים מהבלילה למחבת החמה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהפנקייקס זהובים משני הצדדים.
- 4.מגישים עם שמנת חמוצה וסירופ מייפל.