רוטב ירקות לשימושים רבים | אושר ואודי

*תמחור המתכון בהתאם להערכת הכמות בלבד.

אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:

מצרכים:

 

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 פלפלים חתוכים לקוביות
  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • 2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • רבע כוס עלי אורגנו טרי או 2 כפיות אורגנו יבש
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות או 400 גרם שימורי עגבניות בקוביות
  • 3 כפות עדשים כתומות
  • 4 כוסות (כ-1 ליטר) מים
  • כפית וחצי מלח
  • כפית סוכר
אופן ההכנה בסיר:
  • 1.מחממים סיר רחב ומוסיפים שמן זית יחד עם בצל, גזר וסלרי. מטגנים כ-4 דקות על עוצמה בינונית תוך כדי ערבוב.
  • 2.מוסיפים פלפלים ,דלעת, קישואים ושום וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות .
  • 3.מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן דקה נוספת.
  • 4.מוסיפים את שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים מתפוררות.
  • 5.מבשלים עוד 10 דקות ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים במעט.
  • 6.טוחנים לרוטב חלק.
אופן ההכנה בתנור:
  • 1.מדליקים תנור על 200 מעלות ומצב טורבו.
  • 2.מערבבים את הבצל, הגזרים, הסלרי, הפלפלים, הדלעת, הקישואים, השום והאורגנו עם שמן הזית וצולים בתנור 30-40 דקות עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
  • 3.בינתיים מעבירים את שאר החומרים לסיר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות.
  • 4.כאשר הירקות מוכנים, מעבירים אותם לסיר, מערבבים וטוחנים לרוטב חלק.
גרסה 1 – ספגטי
  • 1.מעט שמן זית | 2 כוסות מרוטב הירקות | 250 גרם ספגטי| עלי בזיליקום מעט | גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 2.מחממים את הרוטב במחבת עם מעט שמן זית.
  • 3.מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים למחבת עם הרוטב ביחד עם 3 כפות ממי הבישול.
  • 4.מוסיפים עלי בזיליקום ומעט גבינת פרמז'ן מגוררת ומגישים.
גרסה 2 – פיצה טורטייה
  • 1.4 עלי טורטייה | 1 כוס מרוטב הירקות| 200 גרם גבינת מוצרלה | עלי בזיליקום מעט | שמן זית
  • 2.מחממים תנור לטמפ' מקסימלית על מצב טורבו.
  • 3.מרטיבים קלות את עלי הטורטייה ומניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • 4.מכניסים לתנור לצלייה של כ-3 דקות.
  • 5.מורחים על כל טורטייה 2-3 כפות מהרוטב, מפזרים קרעי מוצרלה, עלי בזיליקום ומעט שמן זית ומכניסים לתנור לצלייה של 5 דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה קלות.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל