שקשוקה משודרגת

חצילים, תרד או אפילו בשר טחון – הדברים הבאים יוסיפו למחבת שלכם טעמים וניחוחות שישגעו את כל המשפחה. בתאבון

mako אוכל טוב
20 דקות | קל | פרווה

מעטים המאכלים שאנחנו אוהבים יותר משקשוקה. למעשה, בזמן שרבים טוענים שחומוס ופלאפל הם המאכלים הכי ישראליים, אנחנו דווקא בעד המחבת הלוהטת עם רוטב העגבניות והביצים שמוגשות לצד חלה טרייה – ארוחה לא פחות ממושלמת. בשביל להכין שקשוקה כהלכתה כל מה שצריך זה ביצים, עגבניות (טריות ומרוסקות), שיני שום, בצל, פפריקה, מלח, פלפל ושמן, הכל בכמויות משתנות ולפי הטעם. אך לשקשוקה ה׳פשוטה׳ יש גם המון שדרוגים, כאלה שיכולים להפוך אותה לארוחה בשרית מלאה, נשנוש בריא לילדים או שקשוקה מלאה בעלים ירוקים ומזינים.

 

החלטנו לקצר עבורכם את הדרך לתואר הדוקטור בשקשוקה ואספנו חמישה שדרוגים פשוטים שיהפכו את המאכל האהוב לאהוב עוד יותר.

 

שקשוקה חצילים
אל התמהיל הרגיל של השקשוקה: ביצים, עגבניות, פלפלים חריפים ושיני שום, מוסיפים בגרסה הזאת גם חצילים, כוסברה ופטרוזיליה. מה עושים? קולים 2 חצילים על אש גלויה עד שהקליפה נחרכת ואז מסירים אותה. בסיר רחב ושטוח או במחבת גדולה ועמוקה, מחממים שמן זית ומטגנים את השום והפלפלים החריפים עד שהם מדיפים ריח. מוסיפים את החצילים הקלויים ומטגנים עוד דקה נוספת. אל התערובת מוסיפים עגבניות קצוצות ומאדים כאשר הסיר/מחבת חצי מכוסים במשך 5 דקות.

 

ממש לפני שרוצים לאכול, מוסיפים את הביצים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מכסים עד הסוף ומבשלים 2 דקות נוספות. לאחר מכן, מסירים את המכסה ומבשלים עוד 2 דקות (חשוב להשאיר את החלמונים רכים יחסית). להגשה יש להוסיף את עשבי הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים ולזלף קצת שמן זית.

 

שקשוקה תרד

מתכון לשקשוקה מהודרת וטעימה במיוחד. מצרכים: בצל בינוני (קצוץ), 50 גרם של חמאה, 4 שיני שום קלופות ופרוסות, 4 ביצים, 500 גרם עלי תרד שטופים (אפשר למצוא גם ברשתות השיווק), ¼ כוס שמנת מתוקה, ¼ כוס חלב עיזים, 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת וחופן אגוזי מלך.

 

במחבת גדולה על להבה בינונית מטגנים את הבצל והחמאה עד להשחמה, אליהם מוסיפים את השום ועלי התרד ומאדים במשך כ-3 דקות. לאחר מכן מוסיפים את השמנת המתוקה ואת חלב העיזים ותוך כדי ערבוב מבשלים את התערובת במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את הביצים (אחת אחת, כמו ביצת עין) מעל תערובת התרד ומפזרים על כל המחבת (שהיא גם כלי ההגשה כמובן) את גבינת הקשקבל. מבשלים על להבה נמוכה במשך שתי דקות נוספות ובתיאבון.

 

שקשוקה עם בשר טחון
בשביל השדרוג הזה כל מה שאתם צריכים זה חצי קילו של בשר טחון ו-2 כוסות של גרגרי חומוס קפואים. מתחילים בטיגון של שמן, בצל וכמון עד שהבצל מתרכך ואז מוסיפים את הבשר הטחון (תוך כדי ערבוב) עד שצבעו משתנה לחום. אל התערובת מוסיפים עגבניות משומרות ו-2 כוסות של גרגרי חומוס ומבשלים במשך 10 דקות עד שגרגרי החומוס מתרככים. לאחר מכן יוצרים גומות קטנות בתערובת, אליהן מחליקים את הביצים ונותנים להן להתבשל כ-5 דקות עד שהן נהפכות ל״ביצי עין״. לפני ההגשה מומלץ לפזר קצת פטרוזיליה.

 

שקשוקה עם נקניקיות מרגז
מתכון שיהיה חביב במיוחד על חובבי האוכל הפיקנטי – שקשוקה טעימה עם נקניקיות מרגז שיהפכו את ארוחת הצהריים לחגיגה. מחממים סיר מראש, מוסיפים בצל ומלח ולאחר מספר שניות שום וגמבה חתוכה וממתינים להזהבת הבצל. זה השלב בו מוסיפים את העגבניות לסיר ושופכים מעליהן כוס מים רותחים. נותנים לתערובת להתבשל במשך 10 דקות כאשר הסיר מכוסה. לאחר מכן, מרימים את המכסה, מועכים את העגבניות ומוסיפים רסק עגבניות. מוסיפים פפריקה מתוקה ומעט כמון ומנמיכים את הלהבה. פותחים חבילה של נקניקיות מרגז ומסדרים אותן בתוך התבשיל ומעליו שוברים את הביצים. מפזרים פלפל חריף וכוסברה ונותנים לו עשר דקות נוספות של בישול.

שקשוקה מהירה שמכינים עם סדרת רטבים מוכנה
ולפעמים פשוט בא לכם להתפנק על שקשוקה טעימה עם קצת פחות עבודה. בדיוק בשביל הרגעים האלה יצרו את סדרת רוטבי השקשוקה של השף מאיר אדוני ו״רמי לוי שיווק השקמה״. הדבר הכי חשוב ברוטב לשקשוקה הוא איכות העגבניות כמובן ובמקרה הזה מדובר בעגבניות מובחרות מאיטליה שנכנסו לרוטב מתובל וטעים כמו שרק אדוני יודע, שמגיע גם בגרסה חריפה לחובבי הז’אנר. רק לשבור את הביצים למחבת ובתיאבון.

הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל