מאפינס דובדבנים, דבש ויוגורט עם קרמבל שקדים

אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:
  • 100 גרם (חצי כוס) שמן זית
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 50 גרם (1/4 כוס) דבש
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 150 גרם יוגורט עשיר בחלבון
  • 1 כוס פחות כף (130 גרם) קמח לבן
  • 1 כוס פחות כף (130 גרם) קמח מחיטה מלאה
  • 10 גרם (1 שקית או 2 כפיות) אבקת אפייה
  • 200 גרם דובדבנים קפואים

 

לקרמבל

 

  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום דמררה
  • 50 גרם (5 כפות) קמח שקדים
  • 40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • קורט מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו ומשמנים תבנית מאפינס בשמן זית.
  • 2.טורפים באמצעות מטרפה/מיקסר יד בקערה גדולה את שמן הזית, הסוכר, הדבש, המלח והווניל כ-2 דקות עד לאיחוד והקצפה קלה.
  • 3.מוסיפים את הביצים והיוגורט וממשיכים בעירבוב עד לאיחוד.
  • 4.מוסיפים את הקמחים ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5.מוסיפים את הדובדבנים הקפואים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 6.ממלאים את תבנית המאפינס עד לחלק העליון.
לקרמבל:
  • 1.מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית
  • 2.מפזרים את הקרמבל מעל המאפינס.
  • 3.אופים כ-20 דקות עד שהמאפינס תפוחים ויציבים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל