עוף ממולא פירות יבשים ואורז

מאת עוז תלם

מה צריך כדי להכין?
  • 1.עוף שלם טרי ומנוקה
  • 2.2 כוסות אורז יסמין
  • 3.כוס משמש מיובש קצוץ
  • 4.חצי כוס חמוציות
  • 5.כוס סלרי קצוץ
  • 6.100 גרם צנוברים
  • 7.בצל גדול קצוץ
  • 8.כוס פטרוזיליה
  • 9.כפית קינמון שטוחה
  • 10.כפית מלח
  • 11.כפית פלפל שחור גרוס
  • 12.4 כפות עלי טימין טרי
  • 13.כפית כורכום
  • 14.3 כפות שמן זית
להברשה מערבבים יחד:
  • 1.6 כפות שמן זית
  • 2.כף גדושה פפריקה
  • 3.3 כפות דבש
  • 4.כפית מלח גס
אופן ההכנה:
  • 1.בסיר עמוק מבשלים את כוסות האורז עם 3.5 כוסות מים עד לבישול חלקי של האורז ואידוי המים .
  • 2.מסירים את האורז מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית.
  • 3.ממלאים את העוף במלית מניחים את העוף בתבנית עמוקה וסביבו את יתרת האורז.
  • 4.מברישים את העוף בתערובת הציפוי יוצקים כוס מים סביב העוף ומכסים בנייר אפייה ומעל נייר אלומיניום.
  • 5.אופים שעה ב- 200 מעלות ולאחר שעה מסירים את הכיסוי ואופים חצי שעה נוספת ב- 170 מעלות
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל