עוף ממולא פירות יבשים ואורז
מאת עוז תלם
מה צריך כדי להכין?
- 1.עוף שלם טרי ומנוקה
- 2.2 כוסות אורז יסמין
- 3.כוס משמש מיובש קצוץ
- 4.חצי כוס חמוציות
- 5.כוס סלרי קצוץ
- 6.100 גרם צנוברים
- 7.בצל גדול קצוץ
- 8.כוס פטרוזיליה
- 9.כפית קינמון שטוחה
- 10.כפית מלח
- 11.כפית פלפל שחור גרוס
- 12.4 כפות עלי טימין טרי
- 13.כפית כורכום
- 14.3 כפות שמן זית
להברשה מערבבים יחד:
- 1.6 כפות שמן זית
- 2.כף גדושה פפריקה
- 3.3 כפות דבש
- 4.כפית מלח גס
אופן ההכנה:
- 1.בסיר עמוק מבשלים את כוסות האורז עם 3.5 כוסות מים עד לבישול חלקי של האורז ואידוי המים .
- 2.מסירים את האורז מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית.
- 3.ממלאים את העוף במלית מניחים את העוף בתבנית עמוקה וסביבו את יתרת האורז.
- 4.מברישים את העוף בתערובת הציפוי יוצקים כוס מים סביב העוף ומכסים בנייר אפייה ומעל נייר אלומיניום.
- 5.אופים שעה ב- 200 מעלות ולאחר שעה מסירים את הכיסוי ואופים חצי שעה נוספת ב- 170 מעלות