מרק אפונה ורוסטביף שייטל
שף המוביל שאול בן אדרת יכין לנו מנה מפנקת ומחממת : מרק אפונה ורוסטביף שייטל
ramile
50 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים
- 200 גר’ פרוסות שייטל דקות
- 3 כוסות אפונה קפואה
- 1 כוס אפונה סינית (אפונת שלג)
- 1 ליטר ציר ירקות או ציר עוף
- 8 גבעולי אספרגוס
- 1 כוס פטריות שמגי
- 1 בצל לבן קצוץ
- 2 שיני שום פרוסות
- 1/4 כפית גרגירי כוסברה
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות נענע קצוצה
- 3 יח’ עלי מרווה
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1.בסיר, לאדות בצל קצוץ ושום עם 2 כפות שמן זית. להוסיף את האפונה, ואת הציר ולבשל עד לרתיחה. להוסיף נענע, פטרוזיליה ,מרווה ולתבל עם מלח פלפל.
- 2. לטחון עם בלנדר מוט ידני את כל מרכיבי המרק למחית חלקה.
- 3.במקביל במחבת עם 2 כפות שמן זית לטגן את הירקות הירוקים כ-2 דקות ולהניחם בצד. באותו מחבת לטגן את פרוסות השייטל כדקה מכל צד.